REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos parlamento aukštieji rūmai - Federacijos Taryba - absoliučia balsų dauguma ratifikavo prieš pusšeštų metų su Lietuva pasirašytą sienos sutarčių paketą, taip priartindama šio dvišaliams santykiams svarbaus dokumento įsigaliojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, trečiadienį Federacijos Tarybos posėdyje už Lietuvos ir Rusijos sausumos sienos sutarties ratifikavimo įstatymą balsavo 132 senatoriai, vienas buvo prieš ir vienas susilaikė. Už išskirtinės ekonominės zonos ir kontinentinio šelfo atribojimo sutarčių ratifikavimo įstatymą balsavo 133 Federacijos tarybos nariai, po vieną balsavo prieš ir susilaikė.

REKLAMA

Už sutarčių ratifikavimą agitavo prieš balsavimą pasisakęs Federacijos Tarybos pirmininkas Sergejus Mironovas. Jis kitą savaitę apsilankys Vilniuje.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pasveikino Rusijos Federacijos Tarybos sprendimą ratifikuoti Lietuvos ir Rusijos sienos sausumoje ir jūroje sutartis.

Federacijos Tarybos sprendimas reiškia, kad sienos sutarčių ratifikavimo procedūra Rusijos parlamente užbaigta. Įstatymus dėl sienos sutarčių ratifikavimo dar turi pasirašyti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris nevienąsyk ragino parlamentarus ratifikuoti susitarimus.

REKLAMA
REKLAMA

Sutartys įsigalios apsikeitimo ratifikaciniais raštais dieną.

Praėjusią savaitę sienos sutarčių paketą dauguma balsų ratifikavo Rusijos parlamento žemieji rūmai - Valstybės Dūma.

Rusija tardamasi dėl supaprastinto savo piliečių tranzito per Lietuvą buvo įsipareigojusi ratifikuoti sienos sutarčių paketą bei pasirašyti readmisijos sutartį su Lietuva. Naujoji tranzito tvarka, sudaryta po Lietuvos, Europos Sąjungos ir Rusijos tarpusavio konsultacijų, jau patvirtinta ES ir įsigalios nuo liepos 1 dienos.

1997-ųjų spalį tuometinių Lietuvos ir Rusijos prezidentų Algirdo Brazausko ir Boriso Jelcino pasirašytas valstybių sienos sausumoje ir Baltijos jūroje sutartis Lietuvos Seimas ratifikavo po dvejų metų, tačiau Rusija iki šiol delsė tai padaryti dėl politinių motyvų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų