REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atvykęs į Argentinos prezidento Nestoro Kiršnerio (Nestro Kirchner) inauguraciją Kubos prezidentas Fidelis Kastro (Fidel Castro) viename iš priėmimų palygino JAV prezidentą Džordžą V. Bušą (George W. Bush) su plėšria žuvimi barakuda.

REKLAMA
REKLAMA

Jis aiškino, kad šiaip barakuda nėra pavojinga, jeigu po vandeniu susitikęs ją esi ramus, nepanikuoji; bet jei atsuksi jai nugarą, ji puls.

REKLAMA

Tokia alegorija jis atsakė į klausimą, kokios pozicijos ketina laikytis Kuba, kai Jungtinės Amerikos Valstijos vis labiau spaudžia Kubą kaip nedemokratišką valstybę.

F. Kastro (Fidel Castro) aiškino, kad "gyvūnai tampa drąsesni, kai mato bėgančius savo varžovus, todėl nereikia sužadinti jiems medžiotojo instinkto".

Beje, pasveikinti F. Kastro (Fidel Castro) susirinkusioje minioje buvo ir garsiojo argentiniečio, Kubos revoliucionierių bendražygio Ernesto Če Gevaros (Ernesto Che Guevara) brolis Martinas Gevaro (Martin Guevara).

REKLAMA
REKLAMA

Kitame susitikime Kubos vadovas kritikavo Jungtines Amerikos Valstijas, panaudodamas dar vieną palyginimą. Jis priminė, kad šaltojo karo metais, bėgdami per garsiąją Berlyno sieną iš rytų į vakarus, žuvo nemažai žmonių. Tačiau, F. Kastro (Fidel Castro) piktinosi, kad ir per Meksikos, ir JAV sieną bėgdami žuvo nemažai žmonių, tačiau šių aukų skaičiaus, anot jo, niekas nepraneša.

Kairiųjų Argentinos organizacijų atstovai Buenos Airėse labai griežtai saugojo Kubos vadovą, kai jis apsilankė Kubos nepriklausomybės didvyrio Chosė Marti (Jose Marti) aikštėje pirmadienį . Kai kurie žmonės buvo pargriauti ant žemės, o vienam žurnalistų, mėginusiam arčiau F. Kastro (Fidel Castro) prikišti mikrofoną, asmens sargybinis trenkė į veidą.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų