REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalai įsitikinę, kad prezidentas Rolandas Paksas, vidaus reikalų ministru paskyręs socialdemokratą Virgilijų Bulovą, irgi turi prisiimti atsakomybę už šį sprendimą, o nepalikti jos tik premjerui Algirdui Brazauskui.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį (05.12), nepaisant abejonių dėl kandidato tinkamumo, R. Paksas po susitikimo su Seimo pirmininku ir premjeru pasirašė dekretą dėl Vidaus reikalų ministerijos sekretoriaus Virgilijaus Bulovo paskyrimo vidaus reikalų ministru.

REKLAMA

VRM sekretoriaus 63 metų V. Bulovo kandidatūrą vietoj prieš kelias savaites atsistatydinusio Juozo Bernatonio prezidentui pateikė premjeras A. Brazauskas.

Pagal įstatymus, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pirmadienį prezidento atstovas spaudai pareiškė, kad V. Bulovą į ministrus siūlęs A. Brazauskas susitikime su šalies vadovu prisiėmė asmeninę atsakomybę už padėtį VR sistemoje ministru tapus V. Bulovui.

REKLAMA
REKLAMA

"Tačiau liberalai mano, kad prezidentas taip pat turi prisiimti asmeninę atsakomybę už savo sprendimą, o ne palikti jos ant premjero A. Brazausko pečių. Tokie veiksmai neatitinka rinkimų kampanijoje duotų pažadų", - Lietuvos liberalų sąjungos pranešime cituojamas šios partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Anot Seimo Jungtinės ir liberalų frakcijos seniūno Eligijaus Masiulio, Lietuvai tapus Europos Sąjungos (ES) nare, VRM užims svarbią poziciją ne tik užtikrinant ES bei Lietuvos teisės aktų suderinimą, bet ir parengiant šalies valdininkus dirbti pagal ES standartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų manymu, ministras V. Bulovas nebus pajėgus įvykdyti šių reikalavimų", - sakė E. Masiulis.

V. Bulovui jau teko dirbti VR ministru 1996 metų vasarį - gruodį. Jis taip pat yra buvęs užsienio ministro patarėju ir Lietuvos ambasadoriumi Kazachstane.

2001-2002 m. V. Bulovas dirbo vidaus reikalų viceministru, o nuo praėjusių metų gegužės dirba šios ministerijos sekretoriumi.

Vidaus reikalų ministerijoje V. Bulovas iki šiol kuravo Informacinės politikos departamentą ir Tarptautinių ryšių ir Europos integracijos departamentą.

J. Bernatoniui teko atsistatydinti dėl nepagrįstų kaltinimų policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui toleravus neteisėtą informacijos rinkimą apie valstybės pareigūnus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų