REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujų rinkų lietuviškoms prekėms paieška ir investicijų skatinimas turi tapti šalies užsienio politikos prioritetu, sako p rezidentas Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

"Naujų rinkų lietuviškoms prekėms paieška, investicijų į Lietuvą skatinimas iš tiesų turi tapti labai svarbiu užsienio politikos uždaviniu. Būtina skatinti ne tik užsienio investicijas į Lietuvą, bet ir Lietuvos investicijas užsienyje. Tai suprantu kaip vieną iš svarbiausių Lietuvos užsienio politikos prioritetų", - sakė prezidentas, kalbėjęs antradienį Vilniuje vykstančioje tarptautinėje konferencijoje "Ekonominė diplomatija kintančiame pasaulyje".

REKLAMA

Konferenciją surengė Užsienio reikalų ministerija.

"Pasaulyje turime aktyviau pristatyti mūsų kultūrinius ir mokslo laimėjimus, plėtoti ekonominius ir kultūrinius kontaktus. Privalome pasauliui pristatyti modernią Lietuvą, Lietuvą eksportuojančią, Lietuvą su išplėtotu turizmo sektoriumi, Lietuvą, kaip Vakarų ir Rytų tranzito valstybę", - sakė R.Paksas.

Konferencijos dalyvius jis pakvietė "plačiai nešti prekinį valstybės ženklą "pagaminta Lietuvoje", skatinti užsienio investuotojus mąstyti "gaminti Lietuvoje" kategorijomis".

REKLAMA
REKLAMA

Kartu R.Paksas pabrėžė, kad Lietuvos įsiliejimas į ES bendrą prekybos politiką atvers naujų galimybių. "Galėsime aktyviau veikti ir ES "išorinėse rinkose" - ne ES europinėse šalyse - JAV, Kanadoje, Lotynų Amerikoje, Arabų pasaulyje, Rytų Azijoje. Turime neužmiršti ir NVS šalių rinkų", - kalbėjo prezidentas.

Savo kalboje R.Paksas akcentavo ir vieningo Baltijos regiono svarbą, priminė, kad susitikimuose su Baltijos valstybių lyderiais nuolat ragina sujungti trijų valstybių pastangas, kas būtų ypač aktualu dirbant tolesnėse, mažiau pažįstamose rinkose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Nuolat kartoju, kad visam Baltijos jūros regionui ES plėtra nebus visavertė, kol tai bus tik politinė plėtra, neužtikrinanti naujų narių integracijos į vieningą ES infrastruktūros erdvę. Negalime kalbėti ir apie regiono vientisumą, kol visų jo šalių nejungia moderni energetikos ir transporto infrastruktūra, kol prie mūsų šalių sienų nusidriekusios ilgos eilės", - kalbėjo R.Paksas.

Kartu jis siūlė pasvarstyti, ar efektyviai naudojamos lėšos, ar racionalu, kai Lietuvos ekonominiams interesams užsienyje atstovauja net trys institucijos - Užsienio reikalų ministerija su savo išplėtotu ambasadų tinklu, Ūkio ministerija per komercijos atašė ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūra.

REKLAMA

"Gal reikėtų pagalvoti, kaip asujungti pajėgas?", - retoriškai klausė prezidentas.

Lietuvos URM surengtoje konferencijoje dalyvauja politikai, verslo, akademinių sluoksnių atstovai, taip pat daugiau nei 50 į kasmetinį susitikimą Vilniuje susirinkusių Lietuvos diplomatų, kuruojančių ekonomikos klausimus užsienio valstybėse.

Renginio metu bus pasirašytas memorandumas dėl Lietuvos diplomatinio korpuso ir asocijuotų verslo organizacijų bendradarbiavimo.

Dokumentą pasirašys URM sekretorius Darius Jurgelevičius, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Mykolas Aleliūnas, Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius Rimas Varkulevičius bei asociacijos Tarptautiniai prekybos rūmai Lietuva direktorius Algimantas Akstinas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų