REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministras Jeronimas Kraujelis negali turėti įtakos lėšų skirstymui visuomeninėms žemdirbių organizacijoms, tarp jų ir Žemės ūkio bendrovių asociacijai, teigiama ministro atstovės spaudai išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kitoms žemdirbių savivaldos institucijoms, Žemės ūkio bendrovių asociacijai keletą pastarųjų metų, dar ir iki ministru tampant J. Kraujeliui, žemdirbių mokymui, švietimo tikslinėms priemonėms yra skiriamos Žemės ūkio ministerijos programų lėšos, kurios griežtai apskaitomos, todėl negali būti panaudotos kitiems tikslams negu nurodyta programoje. Lėšų žemdirbių mokymui skyrimas nepriklauso nuo kieno nors malonės, nes pinigai skiriami parengtų programų pagrindu už atliktus darbus. Lėšų panaudojimas ne kartą buvo tikrintas audito tarnybos ir pažeidimų nerasta.

REKLAMA

Žemės ūkio bendrovių asociacija yra viena iš tų nevyriausybinių organizacijų, kuri visiškai išsilaiko iš nario mokesčio, todėl būtent iš šių, o ne kitų lėšų mokami ir atlyginimai darbuotojams.

Tuo tarpu praėjusią savaitę spaudos konferencijoje Seime Liberalų sąjungos pirmininkas Eugenijus Gentvilas teigė, kad liberalai ketina kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydami ištirti, ar Seimo narys, žemės ūkio ministras J. Kraujelis nepateko į galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, J. Kraujelis, prieš tapdamas Seimo nariu, buvo Žemės ūkio bendrovių asociacijos vadovas. Liberalų sąjungos lyderis pastebėjo, kad dabar jo sprendimais yra skiriami pinigai Žemės ūkio bendrovių asociacijai ir ją sudariusioms bendrovėms. Beje, šioje asociacijoje dirba ministro sūnus ir iki gegužės 1 dienos dirbo ir J. Kraujelio žmona.

Pats ministras J. Kraujelis teigia, jog niekam nebuvo paslaptis, jog iki tapdamas Seimo nariu jis ir pats dirbo Žemės ūkio bendrovių asociacijoje. Būtent dar 1992 metais ir J. Kraujelis, ir jo sūnus daug dirbo, kad būtų įkurta ir registruota ši asociacija, parengti jos įstatai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų