REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių ) pirmininku išrinktas konservatorių frakcijos Seime seniūnas 46-rių metų Andrius Kubilius. Šeštadienį Vilniuje vykusiame partijos suvažiavime už A.Kubilių balsavo 291, prieš 23 delegatai. A.Kubilius buvo vienintelis kandidatas į partijos vadovus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame poste jis pakeitė pirmąjį ir iki šiol vienintelį 1993 metais įkurtos Tėvynės sąjungos lyderį Vytautą Landsbergį.

REKLAMA

Pastarasis nutarė nebesiekti partijos pirmininko posto ir savo įpėdiniu įvardino A.Kubilių.

"Į vadovų kaitą turime žiūrėti, kaip galima paprasčiau: Landsbergis šį tą padarė ir perduoda vadovavimą Andriui. Pirmyn Andriau, tegul tau sekasi", - šeštadienį ryte suvažiavime sakė V.Landsbergis.

Jis teigė, kad jam nebeužtenka "nei laiko, nei energijos užsiimti partijos struktūrų statyba".

Kreipdamasis į suvažiavimo delegatus, naujasis partijos pirmininkas A.Kubilius sakė, kad šis postas "užkrauna man didelę atsakomybę". "Aš tikiu mūsų partija, konservatyvių idėjų galia ir sėkme Lietuvoje ir esu įsitikinęs, kad būsime ir veiksime sėkmingai", - kalbėjo A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1992 metų į Seimą renkamas A.Kubilius 1999-2000 metais ėjo premjero pareigas. Tėvynės sąjungai jis priklauso nuo partijos įkūrimo 1993-aisiais.

Sveikindamas naująjį partijos vadovą, V.Landsbergis jam įteikė medinį kubilą su užrašu "Q-bill-ius".

Taip pat šeštadienį konservatorių suvažiavimo delegatai pritarė siūlymui pakoreguoti partijos pavadinimą vietoj Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) į Tėvynės sąjunga ( konservatoriai, krikščioniškieji demokratai ir laisvės kovotojai).

Šį pavasarį konservatoriai paskelbė apie ketinimus jungtis su Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga bei su Lietuvos dešiniųjų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar konservatoriai yra parlamentinė opozicinė partija, Seime turinti devynių narių frakciją. Iš viso Seime yra 141 narys.

Sekmadienį, antrąją suvažiavimo dieną, ketinama pristatyti konservatorių ideologų, tarp jų ir A.Kubiliaus, parengtą knygą "Dešinioji alternatyva. Sėkmės Lietuva", kurioje dėstoma naujoji Lietuvos konservatorių politinė programa, šalies vizija Vakarų pasaulyje.

Pasak programos, nepriklausomybę įtvirtinusiai, rinkos ekonomiką sukūrusiai ir į Vakarų struktūras baigiančiai sugrįžti Lietuvai atsiveria naujas "europietiškos Lietuvos" etapas, naujos galimybės, bet ir nauji iššūkiai.

REKLAMA

Naujais konservatorių politinės programos tikslais deklaruojami "stipri pilietinė visuomenė, stipri valstybė ir stipri ekonomika".

Programoje raginama ryžtis "lietuviškam tigro šuoliui" ekonomikoje, keliami ambicingi tikslai: per 15 metų prilygti Europos Sąjungai, pasivyti ir aplenkti Estiją, Lenkiją ir Airiją.

Programoje akcentuojama ne tik žiniomis pagrįstos ekonomikos plėtra, bet ir raginama gydyti moralinę visuomenės sveikatą, skatinant pilietiškumą, bendruomeniškumą, stiprinant šeimas.

Programoje taip pat keliamas politinis tikslas - neleisti, jog naudodamiesi žmonių nusivylimu per lėtai gerėjančia padėtimi kitus Seimo rinkimus laimėtų "populistai ir neaiškios kilmės pinigų finansuojami bei neaiškių interesų turintys politiniai dariniai"

Šalies rinkėjams siūloma pateikti "sąžiningos politikos, politikos į kurią vietoje reklaminių blizgučių vėl sugrąžinami protas ir išmintis" alternatyvą, kuri padėtų atkurti rinkėjų "pasitikėjimą ir tikėjimą".

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų