REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį (05.19) tradicinėje Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo, Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojo Česlovo Juršėno Seime surengtoje spaudos konferencijoje mažiausiai buvo kalbama apie politiką. Šį kartą 65 metų jubiliejų švenčiančiam politikui atiteko parlamentarų, draugų ir žurnalistų sveikinimai, gėlės, eilėraščiai, karikatūros ir humoras.

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą "Kas kaltas?" Č. Juršėnas lakoniškai atsakė, kad jo tėvai Jadvyga ir Antanas bei Ignalina "kalti" dėl to, kad prieš 65 metus, gegužės 18-ąją, Ignalinos rajone jis atėjo į pasaulį.

REKLAMA

Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė sveikindama pažymėjo, kad tą gegužės dieną pasaulį išvydo ir popiežius Jonas Paulius II.

Dalydamasis gyvenimo patirtimi ir "receptais" žymus politikas ragino kiekvieną "padaryti tiek, kiek galima ir truputėlį daugiau". "Jeigu kiekvienas padarys nors šiek tiek geriau, mes būsime kitokie", - sakė Č. Juršėnas.

Humoro jausmo nestokojantis politikas prisiminė ant Lietuvos demokratijos laužo paaukojęs dvejus savo akinius ir to nesigailįs. "Nieko neprašiau šito žmogaus, kuris nubloškė man akinius. Prašiau vieno dalyko, kad atsiprašytų ir pripažintų mano teisę į kitą nuomonę", - sakė Č. Juršėnas, prisimindamas daugiau nei prieš 10 metų įvykius Alytuje.

REKLAMA
REKLAMA

Č. Juršėnas tikisi, kad jam daugiau nebereikės keisti akinių ir Lietuva, kaip šalis, pakils į politinės kultūros lygį.

"Ignalincas" Vytautas Šerėnas iš "Dviračio" televizijos, pažymėdamas, kad Č. Juršėnas yra gimęs Tarptautinę muziejų dieną, pasiūlė Č. Juršėno akinius paskelbti muziejiniu eksponatu, "o, kaip žinia, eksponatų rankomis liesti negalima".

Eiles Č. Juršėnui skyrė V. Šerėnas, Seimo poete prisistačiusi parlamentarė Dalia Teišerskytė ir kiti. Karikatūristas Jonas Varnas padovanojo jubiliatui dar vieną - šį kartą ant servetėlės išsiuvinėtą - Č. Juršėno karikatūrą. "Vilmorus" atstovai politikui linkėjo aukštų reitingų. Daug gerų žodžių Č. Juršėnui adresavo spaudos konferencijų salėje susirinkę Seimo spaudos tarnybos atstovai, žurnalistai, Seimo nariai, draugai. Dovanodami gėles, sveikindami jubiliatą daugelis pabrėždavo, kad Č. Juršėnas Seimo rūmuose yra geriausiai įvaldęs diplomatijos mechanizmą ir humoro jausmą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų