REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų demokratų partija (LDP) ir Liberaldemokratų frakcija Seime pirmadienį (05.19) paragino Vyriausybę nedelsiant priimti sprendimus, atsižvelgiantį į žemdirbių reikalavimus skirti papildomų biudžeto lėšų žemės ūkiui.

REKLAMA
REKLAMA

"Valdžios pažadai, nesvarbu, Seimo ar Vyriausybės, turi būti vykdomi besąlygiškai. Jei jau pažadėjai - turi ištesėti. Dabartinis blaškymasis privedė prie padėties, kuri gali turėti pačias rimčiausias pasekmes", - įspėjama bendrame partijos ir frakcijos pareiškime.

REKLAMA

Pareiškimą pasirašė LDP pirmininkas Valentinas Mazuronis ir frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas.

Pareiškimas paskelbtas po to, kai pirmadienį priešpiet žemdirbiai Kalvarijoje ir Saločiuose pradėjo protesto akciją ir grasina po dviejų dienų blokuoti tarptautines magistrales.

Kalvarijoje su protestuotojais susitikęs Žemės ūkio pirmininkas Jonas Ramonas pareiškė, jog valdžiai neatsižvelgus į žemdirbių reikalavimus bus blokuojami keliai į Saločių, Kalvių, Kalvarijos pasienio punktus ir į jūrų uostą Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA

Žemdirbiai reikalauja papildomai skirti 140 mln. litų pieno sektoriui remti.

"Liberalų demokratų partija ir frakcija Seime pritaria ir palaiko teisėtus žemdirbių reikalavimus", - pažymima liberaldemokratų pareiškime.

Liberaldemokratų nuomone, padėtis kaime "pasiekė kritinę ribą", todėl žemdirbiams "neliko kur trauktis".

LDP ir jos frakcijos pareiškime pažymima, jog "kaimo žmonių problemas geriausiai supranta prezidentas Rolandas Paksas".

Buvęs LDP lyderis R. Paksas turėjo atsistatydinti iš partijos pirmininkų, kai laimėjo prezidento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę premjeras Algirdas Brazauskas pažadėjo žemdirbiams papildomai skirti 50 mln. litų, tačiau tai netenkina žemdirbių.

Liberaldemokratai paragino žemdirbius "elgtis santūriai ir civilizuotai", o policiją - nenaudoti jėgos be neišvengiamos būtinybės.

Tuo tarpu Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) lyderis Eugenijus Gentvilas paragino kelius ketinančius blokuoti žemdirbius praleisti pro savo užkardas tolimųjų reisų vairuotojus ir nežlugdyti jų verslo.

Pasak jo, taip žemdirbiai tik pakenks patys sau, nes vežėjai sumoka nemažus mokesčius į biudžetą, iš kurio ir prašoma paramos žemės ūkiui.

Vyriausybė jau anksčiau numatė pieno sektoriui skirti papildomai 20 mln. litų. Šių metų biudžete tam skirta 32 mln. litų, o visam žemės ūkiui remti - 288 mln. litų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų