REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) sekretorius Jonas Liaudanskas dėl jam paskirto griežto papeikimo už valdininkui nepriderančius viešus politinius pareiškimus planuoja kreiptis į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

"Planuoju kreiptis į Vilniaus apygardos administracinį teismą ir išsiaiškinti, ar pagrįstai ir teisėtai buvo paskirta ta nuobauda. Dar gerai pagalvosiu, pasitarsiu ir spręsiu", - BNS sakė J. Liaudanskas.

REKLAMA

Paklaustas, ar neketinąs palikti valdininko posto po ministro Virgilijaus Bulovo pareikštos griežtos nuobaudos ir pasiūlymo pagalvoti apie atsistatydinimą, J. Liaudanskas atsakė: "Kadangi esu nubaustas visiškai ne už darbinius klausimus, o už tai, kad bandžiau parodyti, kad Juozas Bernatonis (buvęs vidaus reikalų ministras - BNS) nepagrįstai nukentėjo, dėl to man asmeniškai mano likimas mažiausiai rūpi - dirbsiu toliau".

Sekretorius J. Liaudanskas BNS sakė ketinąs porai savaičių išeiti atostogų, o po jų sugrįžęs toliau kuruoti jam priskirtą viešojo saugumo sritį.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis vidaus reikalų ministras V. Bulovas negrąžino J. Liaudanskui pagrindinio vidaus reikalų sistemos baro - policijos - kuravimo. Nuo policijos kuravimo J. Liaudanskas buvo nušalintas dar prieš pusantro mėnesio, kai konfliktą su šalies policijos vadovu Vytautu Grigaravičiumi sprendęs ministras J. Bernatonis pareiškė norįs policiją kuruoti "be tarpininkų".

Kaip skelbta, vidaus reikalų ministras V. Bulovas ketvirtadienį sutiko su J. Liaudansko elgesį tyrusios VRM žinybinės komisijos išvadomis, kuriose teigiama, kad ministerijos sekretorius savo viešais politiniais pasisakymais pažeidė tarnybinę etiką ir nusprendė skirti jam drausminę nuobaudą - griežtą papeikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, ministras pasiūlė J. Liaudanskui apsispręsti dėl savo galimybių toliau eiti ministerijos sekretoriaus pareigas.

Anot VRM pranešimo, komisijos išvadose atkreipiamas dėmesys, kad realizuodamas konstitucinę saviraiškos laisvę, valstybės tarnautojas visais atvejais privalo tai daryti taktiškai, pagarbiai, santūriai, pateikdamas atitinkamus argumentuojančius faktus savo nuomonei pagrįsti, laikydamasis lojalumo ir rodydamas deramą pagarbą valstybės institucijoms.

Balandžio pabaigoje kalbėdamas per televiziją, J. Liaudanskas leido suprasti, kad su vienu didžiausių J. Bernatonio oponentų, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Alvydu Sadecku susijusi saugos bendrovė "Ekskomisarų biuras" kažkokiu būdu dalyvavo "Mažeikių naftos" privatizavime ir "uždirbo" iš JAV bendrovės "Williams International" atėjimo.

REKLAMA

Be to, J. Liaudanskas siūlė pasidomėti, kokie ryšiai sieja saugos tarnybą "Ekskomisarų biuras" ir šalies policijos vadovą Vytautą Grigaravičių bei "kokios jėgos" atvedė Seimo pirmininką Artūrą Paulauską į didžiąją politiką.

Po šių pareiškimų Seimo pirmininkas pareiškė, kad J. Liaudanskas turėtų netekti VRM sekretoriaus posto.

Sekretoriaus elgesį nagrinėjo VRM generalinio inspektoriaus Juliaus Jasaičio vadovaujama komisija.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų