REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininko pavaduotojas liberalas Gintaras Steponavičius protestuojančius žemdirbius ragina pasitraukti nuo kelių ir protesto akcijas nukreipti prieš jiems milijonus žadėjusius ir kritinę situaciją kaime sukėlusius politikus ar žemės ūkio politiką formuojančius pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA

G. Steponavičius ketvirtadienį (05.22) spaudos konferencijoje sakė, kad dėl ūkininkų protesto akcijų šalies keliuose nepatogumų turi patirti ne pravažiuoti norintys nekalti vairuotojai, o visų pirma neatsakingai žemdirbiams pažadus dėl milijoninės paramos žarstę Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas socialdemokratas Česlovas Juršėnas ir Kaimo reikalų komiteto pirmininkas sociallliberalas Gintautas Kniukšta.

REKLAMA

"Jeigu ūkininkai mano, kad Juršėnas, Kniukšta ar koks kitas politikas, pažadėjęs tuos milijonus, pažado netesi, jie galėtų adekvačią protesto akciją nukreipti prieš juos", - sakė G. Steponavičius.

Jis pasiūlė prisiminti poros metų senumo istoriją, kai Seimui priimant Darbo kodekso pataisas, profesinės sąjungos piketavo prie Seimo narių, ketinusių balsuoti už darbo santykių liberalizavimą, namų ir laiptinių.

G. Steponavičiaus teigimu, moderniųjų krikščionių demokratų, centristų ir liberalų merai teisėtus leidimus žemdirbiams surengti tokias akcijas "galėtų išduoti".

REKLAMA
REKLAMA

G. Steponavičius paragino Vyriausybę "plačiau ir principingiau" pasižiūrėti į birželį planuojamą valstybės biudžeto perskirstymą, neapsiriboti tik papildomų lėšų paieškomis toms sritims, kur dabar įsiplieskė "didžiausi gaisrai".

Pasak liberalo, būtina surasti lėšų, kurios būtų skirtos valstybės finansinių įsipareigojimų šalies žmonėms greitesniam tenkinimui - kompensacijų už žemę ir nekilnojamąjį turtą mokėjimui bei nuvertėjusių indėlių grąžinimui didesnei šalies gyventojų daliai.

Pasak G. Steponavičiaus, papildomų lėšų šiems įsipareigojimams įgyvendinti Vyriausybė galėtų surasti sumažindama valstybės valdymo išlaidas.

"Prisidengus Europos Sąjungos reikalavimais stiprinti administracinius gebėjimus, valstybės valdymo išlaidos šiais metais, palyginti su 2002-aisiais buvo padidintos 120 mln. litų", - sakė G. Steponavičius.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų