REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palestinos savivaldos ministras pirmininkas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) ketvirtadienį pareiškė, kad kitą savaitę jis pasistengs susitarti su radikaliuoju islamo judėjimu "Hamas" dėl atakų prieš izraeliečius nutraukimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, jog kitą savaitę susitarsiu dėl paliaubų su "Hamas", - M. Abbasas sakė Izraelio dienraščiui "Yediot Aharonot".

REKLAMA

Šią nuomonę jis išsakė likus kelioms valandoms iki svarbaus susitikimo su Izraelio ministru pirmininku Arieliu Sharonu (Arieliu Šaronu), per kurį yra ketinama aptarti, kaip reikėtų įgyvendinti tarptautinės bendruomenės pasiūlytą "kelio gairių" taikos planą.

"Hamas" įsipareigos nebevykdyti teroristinių veiksmų nei už "žaliosios linijos" (Izraelyje), nei palestiniečių teritorijose", - sakė M. Abbasas. - Turiu vilties, kad susitaręs su "Hamas", aš taip pat pasieksiu susitarimą su judėjimo "Tanzim" grupuotėmis ir "Islamo džihadu".

REKLAMA
REKLAMA

Judėjimui "Tanzim" priklauso ginkluotos grupuotės, susijusios su Palestinos savivaldos lyderio Yassero Arafato (Jasiro Arafato) ir M. Abbaso šeštojo dešimtmečio pabaigoje įkurtu sąjūdžiu "Fatah". Viena įtakingiausių "Tanzim" ginkluotų grupuočių yra "Al Aksos kankinių brigados".

“Žaliąja linija” yra vadinama siena, kuri skiria Izraelį nuo Vakarų Kranto teritorijų.

Tuo tarpu "Hamas" politinis lyderis Abdul Azizas al-Rantissi (Abdul Azizas Rantisis) sakė, kad Izraelio dienraštis derybų baigtį įsivaizduoja pernelyg optimistiškai, ir pabrėžė nelaikąs šio laikraščio patikimu šaltiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, "Hamas" aukščiausiu lygiu tariasi dėl šio klausimo, tačiau kol kas galutinis sprendimas dar nėra priimtas".

"Mūsų pozicija nepasikeitė. Mes sutinkame nutraukti išpuolius prieš Izraelio civilius gyventojus, jei Izraelis savo ruožtu nutrauks agresiją prieš palestiniečius, paleis į laisvę suimtuosius, neberengs reidų ir liausis žudęs mūsų žmones. Kad būtų pasiektos tikros paliaubos, abi pusės turi nutraukti atakas", - sakė jis.

"Hamas" yra viena iš pagrindinių jėgų, kurios savo operacijoms vykdyti pasitelkia savižudžius kovotojus.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų