REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Minkštoje" - 800 pagalvių nukrautoje scenoje režisierius diplomantas Albertas Vidžiūnas Jaunimo teatre vaikams "nuo 7 iki 100" metų bandys pasakoti apie tai, kas nutinka po to, kai miršti.

REKLAMA
REKLAMA

Su šiais metais studijas Lietuvos muzikos akademijoje (LMA) pas režisierių Joną Vaitkų baigiančiu A. Vidžiūnu spektaklį pagal Astridos Lindgren "Brolius Liūtaširdžius" kūrė vienas įdomiausių Lietuvos scenografų, pripažintas scenos meistras Jonas Arčikauskas, pavertęs Didžiąją Jaunimo teatro sceną didžiule vaikiška lovyte.

REKLAMA

"Brolių Liūtaširdžių", kurio premjera įvyks sekmadienį, muziką sukūrė taip pat LMA studijuojantis kompozitorius Mantas Krukauskas. Spektaklyje-pasakoje apie besikeičiančius pasaulius ir žmogiškų vertybių stabilumą vaidina kelių Jaunimo teatro aktorių kartų atstovai.

Brolių Liūtaširdžių vaidmenis atliks pernai Algirdo Latėno kursą baigę Sergejus Ivanovas ir Lukas Petrauskas. Taip pat A. Vidžiūno debiutiniame spektaklyje vaidins jų bendrakursiai Ignas Ciplijauskas, Dalia Morozovaitė ir kiek vyresni aktoriai Jurgis Damaševičius, Nerijus Gadliauskas, Tomas Kizelis, Kristina Ovčinikaitė, Dovilė Šilkaitytė bei Gediminas Storpirštis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak režisieriaus, A. Lindgren kūrinio inscenizacijos autoriai - režisierius J. Vaitkus ir poetas Sigitas Geda - labai jautriai elgėsi su originaliu tekstu ir išsaugojo svarbiausias temas - negalią ir mirtį kaip žmogų lydinčius virsmo, kaitos pradą. Ši idėja yra ir pagrindinis spektaklio leitmotyvas.

Pasitikėdami įgimta vaikų dorovine intuicija ir intelektu, spektaklio kūrėjai bando scenoje parodyti ne bauginantį ir atstumiantį populiarios kultūros ir žiniasklaidos suformuotą mirties, negalios įvaizdį, o jos tikrąjį - viltį suteikiantį pavidalą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų