REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinių ir teisinių prieštaravimų draskomoje Vilniaus miesto savivaldybės taryboje steigiamos dvi vidurio dešiniosios frakcijos - "Už Vilnių, kuriame gera visiems" ir Tėvynės sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, frakcija "Už Vilnių, kuriame gera visiems" vienija 19 narių, o Tėvynės sąjungos frakcija - 6 narius.

REKLAMA

Frakcijos "Už Vilnių, kuriame gera visiems" steigimo dokumentą pasirašė savivaldybių rinkimuose to paties pavadinimo koalicijos sąraše išrinkti 18 tarybos narių liberalų ir moderniųjų krikščionių demokratų bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos sąraše išrinktas, tačiau šiai partijai nepriklausantis Janas Dovgialo.

Savivaldybės pranešimu, į minėtąsias frakcijas susibūrę politikai ragina visus sostinės tarybos narius sutelkti jėgas ir dirbti miesto labui.

REKLAMA
REKLAMA

Abi frakcijos 51 vietos savivaldybės taryboje turėtų 25 vietas. Iki daugumos miesto taryboje joms trūksta vienos vietos.

Lietuvos sostinė jau daugiau kaip pusantro mėnesio neturi veikiančios valdžios, nes teismas yra sustabdęs Vilniaus mero, socialdemokrato Gedimino Paviržio ir pirmojo vicemero liberaldemokrato Juozo Imbraso įgaliojimus.

Daugiausiai mandatų sostinės taryboje laimėjusios buvusio mero liberalo Artūro Zuoko liberalų ir moderniųjų krikščionių demokratų koalicijos bei konservatorių atstovai apskundė mero rinkimų rezultatus teismui ir jų vykdymas buvo sustabdytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena skundo priežasčių tapo tai, kad renkant merą, tarybos posėdyje dalyvavo ir balsavo trys Seimo nariai.

Konstitucinis Teismas pernai konstatavo, kad Seimo nario pareigos nesuderinamos su savivaldybės tarybos nario pareigomis. Tačiau Seimas leido parlamentarams dalyvauti pirmajame savivaldybių tarybų posėdyje ir tik po to apsispręsti, kurį mandatą pasilikti - parlamentaro ar savivaldybės tarybos nario.

Administracinis teismas kreipėsi į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų ankstesnį savo sprendimą, kad Seimo nario pareigos nesuderinamos su savivaldybės tarybos nario pareigomis.

REKLAMA

Šį mėnesį Konstitucinis Teismas skubos tvarka pradėjo nagrinėti bylą, susijusią su Vilniaus miesto valdžios rinkimo aplinkybėmis. Tikimasi, kad Konstitucinis Teismas sprendimą priims birželį.

Be J. Dovgialo, kuris prisijungė prie frakcijos "Už Vilnių", Lietuvos lenkų rinkimų akcijai taryboje atstovauja 5 politikai, po 6 mandatus turi Lietuvos socialdemokratų partija, Liberalų demokratų partija, Lietuvos rusų sąjunga, 3 mandatus turi Naujoji sąjunga (socialliberalai).

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų