REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Lietuvos ūkininkai, pasiekę paliaubas su Vyriausybe dėl reikalaujamų papildomų pinigų žemės ūkiui, ketvirtadienį popiet nutraukė dvi dienas trukusią tarptautinio kelio "Via Baltica" blokadą, jos padarinius penktadienį (05.23) dar kenčia per Lietuvos ir Lenkijos sieną vykstantys tolimųjų reisų vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį prie sienos su Lenkija esančiame Kalvarijos - Budzisko punkte nusidriekė krovininių automobilių eilė, kurioje vairuotojams reikia laukti 12 valandų. Terminale prie sienos rytą stovėjo 270 krovininių mašinų, dar 200 laukė 4 kilometrus besidriekiančioje eilėje.

REKLAMA

Lenkijos pusėje eilė kiek trumpesnė - joje stovi 240 krovininių automobilių. Šioje eilėje reikia laukti apie 6 valandas.

Tokia situacija Lenkijos pasienyje susidarė dėl protestuojančių žemdirbių dvi dienas trikdyto sienos pralaidumo į abi puses.

Pasienyje su Latvija esančiame Saločių punkte eilių nėra, tačiau, pasieniečių teigimu, čia dar stoviniuoja saujelė žemdirbių, žemės ūkio technika sustatyta šalikelėje.

Žemdirbiai pasitraukė ir nuo kelio Vilnius - Klaipėda, kur buvo užtvėrę įvažiavimą į uostamiestį.

REKLAMA
REKLAMA

Žemdirbiai laikinai nutraukė kelių blokadas, kol Vyriausybė parodys vykdanti savo pažadą skirti papildomų lėšų iš biudžeto kompensuoti pieno perdirbėjams, kad jie 1 litrą aukščiausios rūšies pieno iš žemdirbių pirktų už 60 centų. Būtent tokios pieno kainos reikalavo piketuojantys žemdirbiai.

Tuo tarpu Nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija "Linava" skaičiuoja dėl kelių blokados patirtus milijoninius nuostolius ir dėl žalos atlyginimo žada kreiptis į teismą. Policija savo ruožtu dėl neteisėto kelių užtvėrimo ir eismo trikdymo atlieka ikiteisminį tyrimą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų