REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Seimo rinkimams, politinių jėgų jungimosi tendencijos užvaldo dar net neegzistuojančias partijas.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vyksiančiame partijos "Socialdemokratija 2000" tarybos posėdyje ketinama aptarti bendradarbiavimo galimybes su dar neįsteigta buvusio centristų lyderio Romualdo Ozolo kuriama Nacionaline centro sąjunga.

REKLAMA

Lietuvos centro sąjungos jungimuisi su Lietuvos liberalų sąjunga ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga nepritariančių centristų dalis steigiamąjį naujos partijos suvažiavimą rengia šį sekmadienį.

"Tai gali būti ir bendras sąrašas, ir koalicija. Neatmetama ir susijungimo galimybė", - penktadienį BNS sakė vienas socialdemokratų "dutūkstantininkų" lyderių Arvydas Akstinavičius.

"Esame sutarę su R. Ozolu, jog galime padaryti bendrą pareiškimą dėl nacionalinių vertybių gynimo, kai jie užsiregistruos", - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Patys socialdemokratai "dutūkstantininkai" planuoja rudenį rengiamame suvažiavime pakeisti partijos pavadinimą ir tikisi patraukti į savo pusę dalį valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) partijos narių.

A. Akstinavičius nesiėmė prognozuoti, kokios kitos partijos ateityje galėtų prisijungti prie socialdemokratų "dutūkstantininkų" ir R. Ozolo partijos planuojamo sukurti vidurio dešinės bloko prieš kitų metų rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

BNS žiniomis, socialdemokratai "dutūkstantininkai" dėl to kalbasi ir su Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga (NKS)."Šitas formatas gali būti labai platus", - BNS sakė kitas socialdemokratų "dutūkstantininkų" lyderis Rimantas Dagys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarojo statusas partijoje nėra aiškus. R. Dagys BNS teigė, jog jis tebėra partijos pirmininkas, bet tik perdavė A. Akstinavičiui įgaliojimus vadovauti valdybai ir tarybai.

A.Akstinavičius BNS sakė, jog R. Dagys yra anksčiau vykusiame tarybos posėdyje perskaitęs pareiškimą dėl atsistatydinimo.

"Socialdemokratija 2000" neturi savo atstovų Seime ir praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose iškovojo tik vieną iš 1560 mandatų.

"Socialdemokratiją 2000" įkūrė grupė buvusių Lietuvos socialdemokratų partijos narių, nepritarusių šios partijos vienijimuisi su Lietuvos demokratine darbo partija.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų