REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka patvirtino totalitarinę savo valdžios reputaciją, pasiūlydamas įstatymą, draudžiantį kompanijų, sąjungų ir kitų organizacijų šioje šalyje vadovams vadintis "prezidentais" - nuo šiol taip bus tituluojamas tik valstybės vadovas, praneša tinklalapis "News.ru".

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis A.Lukašenkos įstatymas, kuris turi būti priimtas iki rugpjūčio 1 dienos, kopijuoja Ugandos diktatoriaus Idi Amino, valdžiusio šią šalį nuo 1971 iki 1979 metų ir paskelbusio, kad prezidento titulas turi būti tik jo prerogatyva, įstatymą, ketvirtadienį rašo Britanijos laikraštis "The Guardian".

REKLAMA

Baltarusijos teisingumo ministerijos atstovė Ana Špak savo ruožtu laikraščiui "Gazeta" pareiškė: "Iniciatyva priklauso prezidentui, kuris davė tokį įsakymą savo administracijai".

Buvęs A.Lukašenkos atstovas spaudai Aleksandras Feduta, šiuo metu einantis organizacijos "Socialinės technologijos" prezidento pareigas, sakė, kad dėl šio įstatymo "gyvenimas taps sudėtingesnis". Organizacijos, kurių pareigybių sąraše yra "prezidentas", turės keisti įstatus ir registruotis iš naujo, o tam, jo nuomone,"prireiks daug laiko".

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos verslininkų sąjungos vadovas Aleksandras Potupa tvirtina, kad šis įstatymas pakenks Baltarusijos reputacijai užsienyje. "Tai prastas skonis, iš mūsų juoksis visa tarptautinė bendrija", teigė jis ir pasiūlė A.Lukašenkai pasiimti "Baltarusbašio" titulą, kaip ir Turkmėnistano prezidentas Saparmuratas Nijazovas, pasivadinęs Turkmėnbašiu - visų turkmėnų tėvu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų