REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš vidaus reikalų ministro posto dėl konflikto su policijos generaliniu komisaru atsistatydinęs vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis neteko ir valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pavaduotojo posto.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį vykusiame LSDP tarybos posėdyje J.Bernatonis nebuvo perrinktas partijos pirmininko pavaduotoju, nors jo kandidatūrą siūlė partijos lyderis premjeras Algirdas Brazauskas.

REKLAMA

"Tai reiškia, jog partijoje ir A.Brazauskas negali visko", - taip BNS balsavimo rezultatus pakomentavo vienas socialdemokratas.

Tarybos posėdyje iš devynių A.Brazausko pasiūlytų kandidatūrų buvo išrinkti septyni pavaduotojai. Iki šiol LSDP lyderis turėjo 12 pavaduotojų, tarp jų - du pirmuosius pavaduotojus. Taryba nusprendė atsisakyti partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigų.

LSDP pirmininko pavaduotojais išrinkti Česlovas Juršėnas, Vytenis Andriukaitis, Irena Šiaulienė, Algirdas Butkevičius, Gediminas Kirkilas, Milda Petrauskienė ir Lionė Pikelienė.

REKLAMA
REKLAMA

J.Bernatoniui teko atsistatydinti balandžio pabaigoje, nepasitvirtinus jo kaltinimams, policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui neva toleravus neteisėtą informacijos rinkimą apie valstybės vadovus ir vidaus reikalų sistemos pareigūnus.

Parlamentinė tyrimo komisija taip pat konstatavo, jog ministras neturėjo teisinio pagrindo nušalinti generalinį komisarą nuo pareigų ir paskirti jam atestaciją.

J.Bernatonio elgesys papiktino ne tik opoziciją, bet ir jo partijos kolegas, viešai paraginusius jį atsistatydinti iš ministro posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kiekvienas iš mūsų galime paslysti", - tarybos posėdyje sakė Č.Juršėnas, pažymėjęs, jog J.Bernatonis lieka reikalingas partijai.

J.Bernatonio atstatydinimo klausimas nebuvo apeitas ir prieš tarybos posėdį šeštadienį vykusiame partijos suvažiavime.

A.Brazauskas pripažino, jog tiek J.Bernatonis, tiek jis pats suklydo, klaidingai įvertindami galimą visuomenės reakciją, kuri buvo palanki generaliniam komisarui.

"Deja, ir J.Bernatonis, ir aš, iš dalies, neįsivaizdavau, kad tokie reiškiniai Policijos departamente gali būti šitaip vertinami", - sakė Vyriausybei vadovaujantis LSDP lyderis.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų