REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien klausimėlis apie Italiją. Daug galima būtų plepėti apie šios šalies istoriją, prisiminti šlovingąją Romos imperiją ar garsiuosius italų menininkus, tačiau pirmiausia drauge su praeiviais pabandykime Italiją surasti žemėlapyje. Tai neturėtų būtų sudėtinga, nes Italija – tai tas aulinis batas, pamerktas į Viduržemio jūrą, kuris dar vadinasi Apeninų pusiasaliu. Ar tikrai Apeninų? – abejoja praeiviai Lietuvos gatvėse ir skersgatviuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šilutiškė:– Italija yra tokiam pusiasaly. Kaip jis vadinasi?– Skandinavijos pusiasalis.– Tikrai?– Tikrai.

REKLAMA

Jurbarkietė:– Pirėnai. Pirėnų pusiasalis.– Tikrai?– Tikriausiai.

Panevėžietė:– Sicilijos pusiasalis.– Sicilijos?– Taip. Sicilijos.– O jūra ten šalia yra kažkokia?– Vandenynas tikriausiai.– Kuris?– Ramusis.

Švenčioniškė:– Kaip vadinasi pusiasalis, kur yra Italija?– Nėra. Nėra ten pusiasalio.– Nėra?– Nėra.– Visiškai nėra?– Visiškai nėra, aš taip manau.

Šilutiškė:– Kokiam žemyne yra Italija?– Australijoje.– Australijoje?– Taip.

Ukmergietė:– Kaip jums atrodo, kokiam žemyne yra Italija?– Romoje… Romoje

Gargždiškė:– Gal girdėjot, kas Italijos sostinė, iš R raidės?– Nu tai Rio de Žaneiras.– Italijoj?– Nu tai tikriausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdietė:– Rostovas.– Tai čia kieno sostinė?– Italijos.

Panevėžietė:– Gal girdėjot tokią šalį – Italija?– Taip.– O sostinė?– Akropolis.

Jurbarkietė:– Nežinau, Madridas gal…– Tai kieno sostinė?– Italijos.

Ignalinietė:– Gal girdėjot, kas vadovauja Italijai?– Elžbieta.– Kas ji pagal pareigas?– Karalienė.

Ignalinietis:– Kas vadovauja Italijai?– Gal popiežius?– Popiežius?– Taip.

Panevėžietė:– Kas vadovauja Italijai?– Prezidentas.– Kokia jo pavardė?– Fidelis Kastro.– Italijai vadovauja?– Taip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdietė:– Gal girdėjot kokį garsų italą?– Galbūt Don Kichotas.– Don Kichotas?– Taip.– Kuo jis pagarsėjo?– Kaip knygų herojus.– Ką jis darė?– Eikit sau, dabar…

Ukmergiškis:– Gal girdėjot kokį garsų italą?– Taip. Kolumbas.– Kuo jis pagarsėjo?– Perplaukė… Arkties vandenyną…– Ir ką surado?– Antarktidą.

Švenčioniškė:– Gal Šekspyras…– Italas?– Aha.– Kuo jis pagarsėjo?– Gal su muzika ką nors…

Ignalinietė:– Gal žinot kokį italų dailininką?– Italų dailininkas – Rafaelis da Vinči. Jis tapė paveikslus, buvo žinomas XVIII–XIX a. dailininkas.

REKLAMA

Ukmergietė:– Gal girdėjot, kokia religija Italijoje?– Musulmonų.– Musulmonų?– Taip.

Ignalinietė:– Tai yra Raudonoji jūra tikriausiai.– Prie Italijos?– Taip.

Švenčioniškė:– Gal Kaspijos…– Kaspijos?– Aha.

Švenčioniškis:– Prie kokios jūros yra Italija?– Prie Juodosios.– Juodosios?– Taip.

Šilutiškė:– Karalius koks nors vadovauja.– Italijai?– Taip.– Tai jis valdo?– Nu gal ir valdo šalį.– O ten demokratinė šalis?– Ne.– O Lietuva demokratinė ar ne?– Ne.– Ir Italija tokia pati?– Ir Italija tokia pati.

REKLAMA

Ignalinietės:– Ką girdėjot apie Italiją?– Kad vyksta koridos.– Kas vyksta per tas koridas?– Kad buliai laksto, o juos gaudo…– O jei buliai susinervina, ką jiems padaro?– Nežinau.– Žudo?– Nežinau.– O kaip atrodo?– Ne, nežudo.– Sugauna, matyt…– Paskui ką padaro?– Nieko.– Paglosto?– Nežinau, uždaro jį atgal.

Klaipėdietis:– Gerai – pirma raidė R, trečia M, ketvirta A.– O antra raidė kokia?– Tai jūs pasakykit.– Nežinau.– Pagalvokit, Italijos sostinė iš keturių raidžių?– Gerai, kad iš keturių, bet nežinau.– Prasideda R ir baigiasi MA?– Ko nežinau, to nežinau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švenčioniškė:– Gal girdėjot kokį garsų italą?– Gal Diuma… jo?– O kuo jis pagarsėjo?– Plaukė į Ameriką.– O kokiam žemyne yra Italija?– Kokiam žemyne… Amerikos.– O Europos Sąjungai priklauso?– Priklauso.– O žemynas koks, sakot?– Amerikos.

Panevėžietė:– Gal girdėjot kokį garsų Italijos žmogų?– Taip, girdėjau.– Kokį?– Archimedą.– O ką jis ten veikia Italijoj?– Šoka baletą.– Archimedas?– Taip.– O jis gyvas dar?– Taip.

Švenčioniškė:– Gal girdėjot, kas vadovauja Italijai?– Nežinau.– Prezidentas ar kas nors kitas?– Nežinau, bet aš mačiau, kad prezidentas šitas… Paksas.– Italijoje?– Taip.– O gerai vadovauja?– Normaliai.– Kokia kalba ten jis kalba?– Lietuviškai ir itališkai.– O kaip jums atrodo, kokia kalba geriau?– Jis moka geriau šnekėti rusiškai… lietuviškai.

Praeivių klausinėjo LTV laidos „Klausimėlis“ vedėjas Juras Jankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų