REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunimo psichologinės paramos centras (JPPC) , minėdamas savanoriškos telefoninės psichologinės pagalbos tarnybos “Jaunimo linija” penkiolikos metų veiklos sukaktį, organizuoja nekomercinį savižudybių prevencijos koncertą “Renkuosi gyvenimą”. JPPC kviečia šalies verslo visuomenę remti šį projektą bei prisijungti prie aktualios bei skaudžios Lietuvoje savižudybių problemos sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA

“Nekomercinio koncerto “Renkuosi gyvenimą”, kuris vyks š.m. gegužės 5 d. “Siemens” arenoje, Vilniuje, tikslas – atkreipti dėmesį į mūsų šalyje egzistuojančią didelio masto aštrią savižudybių problemą, kurios sprendimui būtina telkti visas jėgas ir keisti žmonių požiūrį į savižudybę”, - sako Jaunimo psichologinės paramos centro vadovė Dr. Kristina Ona Polukordienė.Pasaulines sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuvoje įvyksta daugiausia savižudybių, lyginant su visomis kitomis Europos šalimis. Vien per 2004 m. Lietuvoje nusižudė 1381 žmogus, 2003 m. savo noru iš gyvenimo pasitraukė 1454 žmonės, ankstesnių metų Statistikos departamento prie LR Vyriausybės pateikiama savižudybių mūsų šalyje statistika ne mažiau skaudi.

REKLAMA

“Kauno medicinos universiteto mokslininkų ne vienerius metus atliekamų reprezentatyvių tyrimų rezultatai rodo, kad vis daugiau jaunų žmonių Lietuvoje savižudybę mato kaip priimtiną išeitį, susidūrus su sunkumais. Todėl nedelsiant būtina padėti visuomenei, o ypatingai jaunimui, suprasti, kad sunkiausioje gyvenimo situacijoje prašyti pagalbos, paramos yra stiprybė, o ne silpnumas”, - sako „Jaunimo linijos“ vadovas P. Skruibis.

REKLAMA
REKLAMA

Koncerto “Renkuosi gyvenimą” globėja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, kurios vadovaujama ministerija ne vienerius metus remia savanorišką “Jaunimo linijos” ir Jaunimo psichologinės paramos centro darbą kreipėsi į verslo atstovus kviesdama prisijungti prie prasmingos veiklos remiant JPPC darbą ir įgyvendinamus projektus.

Be atlygio dalyvaudami renginyje “Renkuosi gyvenimą” savo paramą ir pagalbą jauniems žmonėms išreiškia garsūs šalies atlikėjai „Skamp“, „Biplan“, Jurga, Marijonas Mikutavičius, „In Culto“, „Saulės kliošas“, Alanas Chošnau, Linas ir Simona, Taja, „Pieno lazeriai“, „Gyvai“, “G&G sindikatas”, realybės šou „Dangus“ dalyviai. “Originalaus scenarijaus renginys ne tik atkreips visuomenės dėmesį į savižudybių problemą, bet ir suteiks informaciją apie tai, kokie yra pagrindiniai klaidinantys mitai apie savižudybes - taip siekiama padėti formuoti naują požiūrį į pagalbą sudėtingu gyvenimo momentu”, - sako P. Skruibis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsamią informaciją apie galimybę tapti renginio “Renkuosi gyvenimą” rėmėju bei rėmimo sąlygas, o taip pat apie “Jaunimo linijos” veiklą galima rasti Jaunimo psichologinės paramos centro interneto svetainėje www.jppc.lt. Paramą “Jaunimo linijos” koncertui galima suteikti ir pervedant pinigus į Jaunimo psichologinės paramos centro sąskaitą LT62 7044 0600 0102 3302.

“Jaunimo liniją” iki šiol daugiausia remia valstybės institucijos, AB “Lietuvos telekomas” bei Švedijos investicinio banko „Carnegie“ įkurtas fondas “Carnegie Social Initiative”. ”Sulaukdami Švedijos verslininkų paramos tikimės ir aktyvaus Lietuvos verslo dėmesio. Savos šalies visuomenės problemos yra kiekvienos socialiai atsakingos įmonės rūpestis, - sako P. Skruibis. - Rėmėjų skirtas lėšas “Jaunimo linija” panaudoja tikslingai ir atsakingai vykdydama bei plėtodama savo veiklą”. Ketverius metus trunkantis „Jaunimo linijos“ bendradarbiavimas su AB „Lietuvos telekomas“ š.m. vasarį Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos Žiemos forume „Socialinė atsakomybė: verslo sektorius ir jaunimo organizacijos“ pripažinta geriausiu jaunimo nevyriausybinės organizacijos drauge su verslu vykdomu projektu.

REKLAMA

Psichologinė pagalba nemokamu „Jaunimo linijos“ telefonu 8~800 28888 teikiama kiekvieną dieną nuo 16 val. iki 7 val., savaitgaliais visą parą. Skambinti galima iš visos Lietuvos tiek iš fiksuoto ryšio, tiek iš mobilių telefonų. „Jaunimo linija“ yra Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos narė.

Apie "Jaunimo liniją"

Vilniaus "Jaunimo linija" - tai pirmasis savanoriškas psichologinės pagalbos telefonas Lietuvoje, įkurtas 1991 m. Šios tarnybos veiklą Vilniuje organizuoja Jaunimo psichologinės paramos centras. Klaipėdoje „Jaunimo linijos“ veiklą organizuoja Klaipėdos dvasinės pagalbos jaunimui centras, Kaune - asociacija „Kauno Jaunimo linija“. Vienas iš pagrindinių "Jaunimo linijos" tikslų - suteikti psichologinę paramą žmonėms atsidūrusiems ties savižudybės riba. Vien praėjusiais metais "Jaunimo linijos" savanoriai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje nemokamu telefonu 8~800 28888 atsiliepė daugiau kaip į 147 tūkstančius skambučių.

Išsamesnė informacija:Paulius Skruibis, (5) 231 34 37, (686) 36 979, [email protected], „Jaunimo linija“, Jaunimo psichologinės paramos centrasRasita Valkiūnaitė, (5 ) 210 72 32, (682) 23289, UAB „Prime Partner“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų