REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialliberalai – buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, užsienio reikalų bei socialinės apsaugos ir darbo ministrai Antanas Valionis bei Vilija Blinkevičiūtė – buvo geresni už savo pirmtakus. Tai rodo savaitraščio „Veidas“ užsakymu atlikta apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Skambučių centro „Fonitel“ gegužės 4-5 dieną atlikto tyrimo metu buvo apklausta 500 Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų.

REKLAMA

Anot apklausos, trečdalis (33,3 proc.) šalies didžiųjų miestų gyventojų mano, kad geriausias Seimo pirmininkas buvo neseniai iš šių pareigų atstatydintas socialliberalų vadovas A. Paulauskas. Ypač gerai jį vertina namų šeimininkės, jaunimas ir studentai bei kauniečiai.

Dar 20,2 proc. mano, kad geriausiu parlamento vadovu buvo socialdemokratas Česlovas Juršėnas, 9,1 proc. – konservatorius Vytautas Landsbergis, 5,3 proc. – dabartinis Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiu Užsienio reikalų ministerijos vadovu didžiųjų miestų gyventojai įvardijo iš pareigų besitraukiantį socialliberalą Antaną Valionį (32,1 proc.). Jis vienodai gerai vertinamas visose apklaustųjų grupėse, ypač gerai – tarp vilniečių, žmonių, turinčių aukštąjį išsilavinimą, ir valstybės tarnautojų.

18,2 proc. apklaustųjų mano, kad daugiausiai Lietuvai nuveikė dvi kadencijas ministro pareigas ėjęs Algirdas Saudargas. Jis geriausiai vertinamas tarp vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonių, klaipėdiečių ir šiauliečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios daugumos siūlomą kandidatą į užsienio reikalų ministrus, dabartinį ambasadorių Baltarusijoje palankiai vertina 8,1 proc. apklaustųjų.

Taip pat socialliberalė Vilija Blinkevičiūtė, pastaruosius šešerius metus buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministre, šiuo metu neturi jokios konkurencijos. Kad ji geriausiai ėjo savo pareigas, mano net 58,3 proc. apklaustųjų. Dar 8 proc. prisimena ir konservatorę Irena Degutienę.

Iš į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovės postą siūlomos darbietės Loretos Graužinienės daug tikisi tik 3,3 proc. apklaustųjų.

REKLAMA

Ministrai A. Valionis ir V. Blinkevičiūtė postus paliko po to, kai atstatydinus Seimo pirmininką A. Paulauską socialliberalai nutarė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos. Kol kas tiek užsienio reikalų, tiek socialinės apsaugos ir darbo ministrai vis dar eina savo pareigas, tačiau atsistatydinimo pareiškimus jie yra parašę dar prieš dvi savaites.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų