REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiesiog norisi, kad jau banalus raudonasis šuo kai kam truputėlį įkąstų į kinkas, mat kai kurie televizijos asai pamažu pradeda snausti ant kadaise pasiektų aukštų reitingų laurų.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai prieš savaitę rytinėje LTV laidoje žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas anonsavo naują LTV laidą „Henrikas Vaitiekūnas. Būna ir geriau...“ Ar tai, kad buvo rytas ir vienintelis laidos svečias įsidėmėjo, ar tiesiog H. Vaitiekūnas sugebėjo suintriguoti, bet šeštadienio vakarą nekantraudama puoliau žiūrėti naujos senos, o gal senos naujos laidos. Filosofas neatsargiai kažkada pasakė: du kartus į tą pačią upę neįbrisi. Televizijos tai daro nuolat. LTV buvo bandoma atgaivinti garsųjį „Veidrodį“, daug kartų buvo reanimuojama „Tangomanija“ – pasirausius archyvuos laidų atsirastų daug, bet visų rezultatas tas pats – jos dingo iš ekranų. Daugiau nei prieš penkiolika metų į televizijos ekranus įsiveržęs nebijantis eksperimentuoti ne tik su savimi, bet ir su žiūrovais – H. Vaitiekūnas toks ir liko šiandien.

REKLAMA

Tai, ką pamatėme pirmoje „Henrikas Vaitiekūnas. Būna ir geriau...“ laidoje, žurnalisto gerbėjus galėjo nuvilti. Pakeitusi pavadinimą identiško formato laida kartu su išpūstakrūte redaktore Živile iš mažiau mokios BTV perėjo į kitą – mokesnę. Beje, pikti liežuviai sako, kad tiesiog „Lietuvos rytas“ okupuoja nacionalinį kanalą. Mat bendrovė „Spaudos televizija“ yra laikraščio „Lietuvos rytas“ „giminaitė“. LTV jau transliuoja „Lietuvos ryto“ krepšinio varžybas Eurolygoje, pirmadienį Edmundas Jakilaitis su laikraščio „Lietuvos rytas“ redaktoriaus pavaduotoju Rimvydu Valatka karaliauja „TV forume“, antradienį Rimas Bružas vykdo „žurnalistinius“ tyrimus publicistikos laidoje. Gal ir atsitiktinai, bet visos laidos transliuojamos „prime time“, t.y. geriausiu laiku. Nors stebėtis, matyt, ir nereikėtų, dabar nemažai žurnalistų, dirbančių LTV ir bendrovėje „Spaudos televizija“, kadaise kartu arė žurnalistikos dirvonus auksinių laikų LNK. Kadaise vienoje komandoje dirbę Rita Miliūtė, Audrius Lelkaitis, Inga Larionovaitė dabar susitinka vėl – tik kitos televizijos koridoriuose.

REKLAMA
REKLAMA

Bet grįžkime prie „Henriko Vaitiekūno. Būna geriau...“ Nepasisekė su pirmos laidos pirmos laidos transliacijos laiku. Tą patį šeštadienį TV3 tiesiogiai transliavo „Radiocentro“ apdovanojimus, LNK norėdama uždengti TV3 n-tąjį kartą suko „Kelio į žvaigždes“ vaizdus. Taigi aštrialiežuvis H. Vaitiekūnas papuolė tarp dviejų muzikinių ugnių. Šioje reitingų kovoje nugalėjo LNK. Vis dar nenusibostančias „Kelias į žvaigždes“ dainas klausėsi ir žiūrėjo 16,5 proc., arba 552,4 tūkst., žiūrovų, o tai antra vieta reitingų lentelėje. Kaip ir reikėjo tikėtis, naujųjų LNK žvaigždžių didžiausi gerbėjai – vaikai ir paaugliai (4-14 metų). Jų žiūrėjo net 19,3 proc., neatsiliko ir kiti žiūrovai: 14,9 proc. žiūrovų 15-50 metų, vyresni nei penkiasdešimtmečiai sudarė – 17,9 proc. žiūrėjusių. Visai kitaip atrodo „Radiocentro“ apdovanojimų transliacijos reitingai: jie tik 39 vietoje – 9,2 proc., arba 308,9 tūkst. žiūrovų. „Radiocentro“ transliacija iš „Siemens“ arenos vienodai įdomi buvo visų amžių žiūrovų grupėms, labiau žiūrėjo gal tik vyresni nei 50 metų žiūrovai, jų buvo 9,8 proc. Iš to galime daryti išvadą, kad seneliai nori žinoti, ką klauso anūkai. Tie, kurie nemėgsta šiuolaikinės jaunimo muzikos, galėjo pasirinktinai žiūrėti BTV transliuojamus filmus arba vėl į gimtuosius namus sugrįžusio H. Vaitiekūno vedamos laidos. Kad žiūrinčių pirmąją laidą nebuvo daug – rodo reitingai. Iš viso ją matė 5,1 proc. (171,6 tūkst.) žiūrovų. Kaip ir reikėjo tikėtis, didžiausi žurnalisto gerbėjai – vyresnio amžiaus, kurie peržengė penkiasdešimt, jie sudaro 12,2 proc., arba 122,8 tūkst., žiūrovų. Matyt, jie dar prisimena intriguojančius siužetus iš senesnių H. Vaitiekūno laidų, o jų per tiek metų buvo net dvylika. Labiausiai įsimintina – tai prieš 15 metų per LTV transliuota laida „Žaidimai“, kurią vedė kartu su dar niekam nežinoma žurnaliste Edita Mildažyte, iš Kauno rengta „Laisvės alėja“. Dauguma kitų laidų – tai šios laidos vediniai. „Henrikas Vaitiekūnas. Būna ir geriau...“ visiškai nesudomino vaikų ir paauglių nuo 4 iki 14 metų, jie sudarė tik 0,7 proc., arba 3,9 tūkst., žiūrovų. Tą šeštadienio vakarą jie turėjo kitų pramogų. Bet žvelgiant į reitingus keisčiausia, kad nesuveikė H. Vaitiekūno žavesys 15-50 metų žiūrovams. Jų žiūrėjo tik 2,5 proc., o tai yra tik 44,9 tūkst. didžiausią ne tik perkamąją, bet ir protinę galią turinčių žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos rengėjams yra apie ką pamąstyti. Na, kiek gali žiūrovas matyti, kad ir mielus širdžiai, bet senus vaizdus iš ankstesnių žurnalisto laidų?

Televizijoje negalioja garsaus rusų režisieriaus pasakyti žodžiai apie darbą kine: iš pradžių dirbi dėl vardo, o paskui vardas dirba tau. Norint likti televizijos žvaigžde reikia visą laiką dirbti ir ne bet kaip, o puikiai ir... sunkiai. Tu privalai kiekvieną dieną rodytis ekrane, kitaip tave žiūrovas užmirš greičiau, nei tu tai suprasi. Norint kažką nauja pastatyti, reikia seną sugriauti, antraip, kad ir kokie gražūs būtų prisiminimai, – jie neleis eiti pirmyn. Braidžiosi tais pačiais upės krantais, o vanduo bus kitas...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų