REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas nuskriaudė sportininkus

Dienraštis „Ekstra žinios“ rašo apie sportinį incidentą: Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, su žmona atvykęs į Ignalinoje įsikūrusį Lietuvos žiemos sporto centrą (LŽSC), sužlugdė kalnų slidinėjimo meistrų varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

Na, gal nesužlugdė, bet keliems savo savaitgalį suplanavusiems sportininkams neleido patogiai pernakvoti. LŽSC direktorius Bronislavas Cicėnas vienam sportininkų sakė, kad Paulauskų šeimai teko atiduoti devynis kambarius. Dienraščio žurnalistui teigė, kad buvo užimti keturi kambariai, o Seimo pirmininko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas sakė, kad „nedidelė šeima“ užėmė tik du kambarius. Jis neįžvelgė ir A. Paulausko kaltės – jei LŽSC vadovas kambarius davė, tai jo ir atsakomybė.

REKLAMA

Varžybos vis dėlto įvyko, Seimo pirmininkas aukštos vietos neužėmė, o jo žmona Jolanta kalnų slalomo rungtyje buvo trečia. Štai taip, yra dar parako žiemos sporto parakinėse.

Nacionalinio diktanto pikanterija

Dienraščio „Ekstra žinios“ žurnalistas šeštadienį vykusiame Nacionalinio diktanto finale aptiko geltoną štrichą. LRT kavinėje, kur vyko diktanto dalyvių apdovanojimai, kabo didžiulis ekranas. Kai LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis direktorius sakė sveikinimo kalbą, už jo nugaros buvo rodomas Lietuvos televizijos antros programos reportažas apie madas, o podiumu vaikščiojo beveik nuogos manekenės. Tai netruko ilgai, nes kažkas greitai perjungė kanalą į olimpines transliacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, direktoriaus kalboje nuskambėjo keistas (televiziniame kontekste) raginimas ir atgaila: „Vadovauju žiniasklaidos priemonėms, kurios labiausiai darko kalbą. (...) ...geriau paskaityti knygą, nei žiūrėti televizorių“. Ką bepridursi – teisingas patarimas.

Atlikta V. Šustausko ir A. Poplavskio turto inventorizacija

Dienraštis „Vakaro žinios“ kartu su Kauno savivaldybės tarybos nariu Vytautu Šustausku suskaičiavo politiko turtus. Rezultatai tokie: masyvi grandinėlė ant kaklo (giminių dovana 50-mečio proga), auksinis žiedas su Kauno herbu (Kauno tarybos dovana, įteikta paliekant Kauno mero postą), grandinėlė ant rankos (sūnaus dovana 60-mečio proga), šiaip auksinis žiedas (Lietuvos laisvės sąjungos dovana 55-mečio proga).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau V. Šustauskas prisiminė ir senesnius geresnius laikus: būdamas Seimo nariu jis turėjo 50 kostiumų, kojinių neskalbdavo, o išmesdavo. Dabar V. Šustauskas kojines skalbia.

Kitas buvęs Seimo narys Aleksanderis Poplavskis „Vakaro žinioms“ apie kojines nekalbėjo. Šio politiko bėdos didesnės. Dėl Seimo viešbučio kambaryje apgyvendintos moters politikas išsiskyrė su žmona ir neteko verslo bei namų.

Teismas skyrybų byloje palaikė Genovaitės Poplavskos pusę ir areštavo buvusiam vyrui priklausančias UAB „Pylimėlis“ akcijas bei uždraudė kištis į kavinės Gedimino prospekte (Centrinio pašto patalpose) „Post Scriptum“ veiklą.

REKLAMA

Dar daugiau – teisėjas leido A. Poplavskiui prie savo namo Vilniaus priemiestyje prieiti ne arčiau kaip 100 metrų.

Gimtadieniai

„Vakaro žinių“ ir „Ekstra žinių“ žurnalistai aplankė kelis įžymybių gimtadienius. Vasario 16-ąją savo 28-ąjį gimtadienį šventė laidos „TV pagalba“ narys Gediminas Jaunius. Restorane „Freskos“ stalai buvo serviruoti mini mėsainiais ir vieno kąsnio sumuštiniais, praneša „Vakaro žinios“. Ką tik apsikirpęs ir baltais batais pasipuošęs G. Jaunius sveikino svečius: savo mamą, gelbėtojas Brigitą ir Atlantą, dainininkes Rūtą Ščiogolevaitę, Astą Pilypaitę, Rositą Čivilytę, Ariną, Agnę Ramoškaitę-Šemberienę, Violetą Riaubiškytę, ekstelevizinę teisėją Nijolę Vaitkevičienę. Dovanų gavo dėžutę, imituojančią rusų pasakos herojaus Koščėjaus Nemirtingojo kiaušinį. Bet tai buvo dėžutė, kurios viduje buvo laikraščiai, siūlai, kojinė ir kelialapis į kurortą. Kurortą G. Jaunius gali išsirinkti pats.

REKLAMA

Vasario 17-ąjį gimtadienį šventė dainininkė Arina. Ji šventė restorane „Sankt Peterburgas“, kur kartu su kita dainininke Donalda dainavo rusiškas dainas.

Vasario 18-ąją klube „Connect“ gimtadienį šventė ansamblio „Skamp“ narys Viktoras Diawara. Vienu svarbiausiu vakaro elementu tapo ledo skulptūra arba į ją panašus ledo gabalas (skulptorius Mindaugas Tendzegolskis), kuriame buvo išskaptuotas latakas. Į jį įpilta tekila nutekėdavo į žmogaus burną. Tekilą pilstė Erica Jennigs.

Pas V. Diawarą svečiavosi Arnoldas Lukošius („LT United“), Rūta Lukoševičiūtė, Atlanta, Milano, Mantas, Jurga Šeduikytė, Augustė, „InCulto“, „G&G Sindikatas“, Edita („Dangus“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po „Connect“ svečiai persikėlė į „Cozy“, o „Ekstra žinios“ patikslina, kad „Cozy“ uždarius buvo pereita į dar kitą kavinę.

Kaip gauti diplomą? Antras variantas

Žurnalas „Ekstra“ vėl atskleidė naują būdą, kaip galima gauti aukštojo mokslo diplomą. Taline yra į NATO struktūrą įeinantis Baltijos gynybos koledžas, kuriam vadovauja brigados generolas Algis Vaičeliūnas. Generolas jaunystėje baigė Kaliningrado karo aviacijos technikos mokyklą, o tarnaudamas sovietų armijoje – neakivaizdžiai Rygos aukštąją karo aviacijos inžinerijos mokyklą bei tapo radioelektronikos ir navigacinių sistemų inžinieriumi.

REKLAMA

2000 metais jis buvo paskirtas generolo Jono Žemaičio karo akademijos viršininku (įprastuose universitetuose būtų vadinamas rektoriumi). Tapęs rektoriumi, jis kartu tapo ir savo pavaldinių studentu ir sėkmingai (bet jau vadovaudamas Baltijos gynybos koledžui) apgynė bakalauro laipsnį.

Žurnalas „Ekstra“ rašo, kad brigados generolui V. Uspaskicho aukštojo mokslo bėdos negresia: jo studijų knygelėje yra visi reikalingi buvusių pavaldinių parašai apie išlaikytus egzaminus.

Venesueloje bus lietuviškas kaimas

Atgimsta XIX amžiaus vizionieriaus Kazio Pakšto idėja perkelti Lietuvą į šiltesnius kraštus. Šį kartą siūloma įkurti kaimą, tačiau ne Madagaskare, o Venesueloje.

REKLAMA

Naujuoju šaukliu tapo technikos mokslų daktaras ir buvęs grupės „Hiperbolė“ konferansjė Nerijus Žukas, kuris Venesuelai priklausančioje Margaritos saloje įkūrė bendrovę, užsiimsiančią statybomis ir nekilnojamojo turto prekyba, rašoma dienraščio „Lietuvos rytas“ priede „Būstas“.

N. Žukas papasakojo savo planus: „Mūsų įmonė šiuo metu rengia naują projektą – planuojame statyti nedidelį saugų lietuvišką kaimą, nes pastebėjau, kad lietuviai mėgsta gyventi greta“.

Kaime bus 6 arba 8 vieno aukšto namai, bendri baseinai ir vieta nacionaliniams patiekalams gaminti – lauko keptuvas.

Ankstesnes apžvalgas skaitykite „Žiniasklaidos“ rubrikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų