REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laimingai sutikę Naujuosius metus politologai Mauzeris su Surskiu analizuoja naujosios Vyriausybės darbus ir darbelius. “Ale vot kokią Vyriausybę turim. Pusė ministrų neturi teisės dirbt su valstybės paslaptim. Tik portfelius nešiojasi, o atidaryt portfelio negali - viduj sekretas”, sako Surskis.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Surski, tu man pasakyk vieną dalyką...

Surskis: ... su Naujaisiais metais, Mauzeri, šitą norėjai išgirsti?

Mauzeris: Su Naujaisiais metais ir tave, bet išgirsti norėjau ne šitai. Kodėl, kaip manai, šiais metais atsitiko toks gaidiškas dalykas - pabrango dujos ir elektra? Elektra gi netapo stipresnė, o dujų į kubinį metrą daugiau nesugrūsi.

REKLAMA

Surskis: Matot, kolega, Lietuvos ūkiui pradėjo vadovauti brangusis Viktoras, dėl to viskas ir pabrango. Buvo ministras Čėsna, į darbą eidavo su “Lelijos” kostiumu, “Viktorijos” batais ir Vilkaviškio fabriko siuvimo berete.

Mauzeris: O tai kas dabar?

Surskis: O dabar brangus Viktoras į darbą ateina su “Armani” kostiumu, “Kardeno” šlipsu, Svarovskio galionikais ir “Adidas” batais. Todėl brangiam ministrui nesolidu užsiiminėti pigiais produktais.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Man atrodo, kad čia priežastis kita, katrą atrado dar Gediminas Vagnorius.

Surskis: Nagi, nagi, priminkit.

Mauzeris: Branginti reikia dėl to, kad seniai nebranginta. Istorinis priėjimas prie branginimo. Nesvarbu, kad pusė Europos moka pigiau, svarbu, kad pas mus seniai nebranginta.

Surskis: Aš tai, atsimenu, kai Prunskienę ištrenkėm iš premjerų, tai dešra iškart atpigo. Kažin Viktorą išmetus iš ministrų grįžtų dujos ir elektra ant senų kainų?

Mauzeris: Tai kaip tu jį išmesi? “Jedinstvo” apsilpus. Ivanovas nusenęs. Mokėsim brangiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

***

Surskis: Ale vot kokią Vyriausybę turim. Pusė ministrų neturi teisės dirbt su valstybės paslaptim. Tik portfelius nešiojasi, o atidaryt portfelio negali - viduj sekretas.

Mauzeris: Nu jo, ateina Furmanavičius į darbą, atsisėda prie Bulavo stalo, nusisega, pasideda laikrodį, mobiliaką, nusisega auksinę grandinę nuo kaklo, kad praeitis nespaustų... Jau lyg žmogus ir panašus į ministrą, klausia sekretorės, koks Grigaravičiaus telefonas, o ji atsako: “Neturit teisės, ministre, žinoti, jo telefonas įslaptintas”.

Surskis: Arba Brazauskas per ministrų posėdį pareiškia: dabar svarstysim “Mažeikių naftos” akcijų perėmimo reikalus. Ūkio ministras - prašom lauk. Eikit, mineralinio pagerkit.

REKLAMA

Mauzeris: Arba svarsto, įtraukti citramoną į kompensuojamų vaistų sąrašą ar neįtraukt. Padaiga pats atsistoja ir sako: “Dovanokit, čia ne mano galvos skausmas, einu pasivaikščiot su Prudnikovu ir Bužinsku. Kai svarstysit Saldutiškio ambulatorijos langų keitimo klausimą - grįšiu”.

Surskis: O klausykite, iš kur pas Prunskienę leidimas dirbt su slaptais dokumentais?

Mauzeris: A tai ji dar nuo senų laikų turi. Čia kaip su rusiškom teisėm - perlaikyti nereikia. Nueini ir pakeičia.

Surskis: Kažin jeigu darbo ministrai taip ir negaus leidimų?

Mauzeris: Tai labai gerai. Kuo mažiau darbo ministrų stos, tuo daugiau padarys.

***

Surskis: Girdėjai, Mazeri, pernai gyvenimas pagerėjo kas trečiam lietuviui. Skaičiuoju: vienas (rodo pirštu į save), du (rodo pirštu į Mauzerį). Tai kas gi tas trečias (rodo pirštu į šoną už Mauzerio)... svolačius...

REKLAMA

Mauzeris: ...šešėlis... mano...

Surskis: Tai va, niekas nesikeičia, gyvenimas pagerėjo šešėlinio pasaulio atstovams.

Mauzeris: Tai, žiūrėk, jei jau šešėliniame pasaulyje gyvenimas gerėja, tai gal visai valstybei ir persiorientuoti į šešėlinį verslą?

Surskis: Logikos labai daug. Vot trečdalis Lietuvos nusiperka naro kostiumus, tampa ichtiandrais ir iš Kaliningrado su cigaretėm plaukia sau į Lietuvą.

Mauzeris: Jo, kitas trečdalis veža spiritą iš Baltarusijos, gamina pilstuką ir kraunasi milijonus.

Surskis: Nu kadangi paskutinis trečdalis prasigėrę ir prasirūkę - tai tie yra vartotojai ir jaučia gyvenimo pagerėjimą, nes viskas pigiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Nu bet, žiūrėk, vienu metu Brazauskas su Butkevičium apsižiūrės, kad biudžetas tuščias.

Surskis: Nereikia būti išdidiems, reikia dirbt, jeigu tave paskyrė ministru ir premjeru. Pasiimi po sunkvežimį ir duj į Lenkiją vištų kulšelių kontrabanduot. Padarei po keturis reisus - biudžetas pilnas. Ir nereikia išsižiojus stovėt ir galvot - iš ko čia mokesčius padidint.

Mauzeris: Jo, kai tikslas - žmonių gerovė, nesvarbu, kur tu dirbi - ar prie šlaunelių, ar prie cigarečių, ar pilstuko etiketes klijuoji.

Prie "Dviračio šou" kūrimo prisidėkite ir jūs. Siųskite savo idėjas, scenarijus adresu [email protected]. Geriausių idėjų autoriai gaus vertingus prizus.

"Dviračio šou"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų