REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo posėdžių sekretoriate Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algirdas Monkevičius užregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma pripažinti Seimo Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos nario Jono Ramono įgaliojimus nutrūkusiais.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai nėra apkaltos procedūra, tai yra kitas straipsnis, pagal kurį Seimo narys netenka mandato Seimo sprendimu, jeigu jis nevykdo tam tikrų reikalavimų", - interviu "Žinių radijui" ketvirtadienį aiškino Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA

Nutarimą užregistravęs A. Monkevičius įsitikinęs, jog J. Ramonas pažeidė reikalavimą atsisakyti pareigų, nesuderinamų su Seimo nario mandatu.

Išrinktas į Seimą J. Ramonas nepasitraukė iš Žemės ūkio prezidento pareigų, bet išėjo "tikslinių atostogų" Seimo kadencijos laikui. Parlamentaro nuomone, tokiu būdu jis nepažeidžia Konstitucijos.

Abu, A. Monkevičius ir J. Ramonas, priklauso valdančiajai koalicijai. A. Monkevičius yra Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų), J. Ramonas - Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijai.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė, žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė siūlo sulaukti Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl J. Ramono situacijos.

Į Konstitucinį Teismą, prašydama detaliau išaiškinti Seimo narių galimybes vadovauti visuomeninėms organizacijoms, kreipėsi Seimo Statuto pataisas rengianti darbo grupė.

Pernai liepą Konstitucinis Teismas išaiškino, jog į parlamentą išrinkti asmenys turi iki priesaikos atsisakyti visų pareigų, nesuderinamų su Seimo nario mandatu.

A. Monkevičius tikisi, jog nutarimo projektas dėl J. Ramono mandato gali būti svarstomas kovo 10 dieną prasidėsiančioje pavasario sesijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Etikos ir procedūrų komisija taip pat tiria, ar į Seimą išrinkti profesinių sąjungų lyderiai Aldona Balsienė ir Algirdas Sysas nepažeidė reikalavimo atsisakyti su Seimo nario mandatu nesuderinamų pareigų.

A. Sysas jau paskelbė atsisakantis Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko posto, bet prisiekdamas dar ėjo šias pareigas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų