REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei internetu susirašinėjate su gražia rusaite blondine, kuri pasiryžusi už jūsų ištekėti, tai dar nereiškia, kad tai: a) blondinė, b) rusaitė, c) nori už jūsų ištekėti. Ypač jei ji paprašo pinigų bilietui, kad galėtų pas jus atvykti. Tad kuo gali baigtis internetinės pažintys?

REKLAMA
REKLAMA

Internete lengviau sutikti didžiąją meilę nei diskotekoje

Vyrų ir moterų santykius galima suskirstyti į du periodus: iki interneto atsiradimo ir po jo įsitvirtinimo mūsų gyvenime. Juk jis atvėrė iki tol neregėtas galimybes susirasti jei ne partnerį visam gyvenimui, tai bent trumpesniam laikotarpiui.

REKLAMA

Populiariausios pasaulyje internetinės pažinčių tarnybos, tokios kaip "AmericanSingles.com", "AsienFriendFinder.com", "Matchmaker.com", savo duomenų bazėse turi daugiau nei 20 milijonų norinčių susirasti partnerį anketų. Lietuviškose pažinčių svetainėse (“Draugas.lt” ir kt.) pasirinkimas ne milijoninis, tačiau tikrai nemažas vienišiems ir nuotykių ieškotojams.

O kur dar pokalbių svetainės? Kai kurie mokslininkai teigia, kad interneto pokalbių svetainė yra geresnė vieta didžiajai meilei surasti negu diskoteka ar kavinė. Interneto anonimiškumas leidžia flirtuojantiems iš pat pradžių atviriau kalbėti apie asmeniškus dalykus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot mokslininkų, prieš internautams pirmą kartą susitinkant, jie jau būna pasipasakoję vieni kitiems pačius asmeniškiausius ir intymiausius dalykus, todėl susitikę jie dažnai pažįsta vienas kitą jau taip gerai, kad draugystei nepakenkia, jei pasirodo, kad partneris išoriškai yra kiek kitoks, nei įsivaizduota.

Laimingoji pora

Tad visai nenuostabu, kad gana dažnai internetinė pažintis pasibaigia vedybomis. Pasaulyje bene garsiausia tokia internetinė pora yra anglas Ianas ir amerikietė Teresa Flemingai. Jų istorija prasidėjo 1997-ųjų rudenį, kai susipažino "America Online" pokalbių svetainėje. Iš pradžių jie keitėsi elektroniniais laiškais, o vėliau ėmė kalbėtis telefonu. Naujųjų metų išvakarėse I. Flemingas pasipiršo, o 1998-ųjų vasarą jie pradėjo gyventi kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jų istorija tuo nesibaigė. Paaiškėjo, kad Teresai buvo persodintas inkstas ir ji kentė inkstų nepakankamumą. Nuo 1992 metų jos kraujas buvo valomas dialize ir jai reikėjo persodinti naują inkstą.

Kai Ianas viską sužinojo, jis tuoj pasiūlė savo inkstą - ir paaiškėjo, kad šis yra tinkamas. 1998 metų lapkritį abiem jaunavedžiams buvo atliktos maždaug keturių valandų operacijos, kurių metu I. Flemingo inkstas buvo persodintas jo naujajai žmonai. Be jokios abejonės, žurnalistai negalėjo to pražiopsoti. Šis romanas sukėlė tarptautinį ažiotažą - aplink porą zujo įvairių šalių žurnalistai ir filmavimo grupės. Taip pasaulis apie juos ir sužinojo.

REKLAMA

... ir nelaimingas pažinčių svetainės savininkas

Tačiau ne visuomet internetinės pažintys baigiasi taip romantiškai ir laimingai. Štai 2004 metų pabaigoje JAV federalinio teismo prisiekusieji įpareigojo pažinčių agentūros savininkus išmokėti 434 tūkstančius dolerių buvusiai Ukrainos pilietei, kuri ištekėjo už turtingo amerikiečio po pažinties firmos interneto svetainėje. Po dvejų metų santuoka baigėsi skyrybomis, kadangi, pasak Natalia Fox, vyras ją mušė ir laikė ją kaip namų darbininkę.

Netrukus po skyrybų N. Fox apkaltino pažinčių firmos savininkus, kad jie nepateikė išsamios informacijos apie amerikietį, nesutiko atsakyti už santuokos padarinius, taip pat rekomendavo jai kęsti vyro užgauliojimus. Nors agentūra teigė, kad buvusi Ukrainos pilietė ištekėjo norėdama gauti Amerikos vizą, prisiekusieji įpareigojo ją išmokėti nukentėjusiajai materialinę kompensaciją.

REKLAMA

Be to, prisiekusieji paragino agentūrą kruopščiai tikrinti informaciją apie žmones, kurie naudojasi jos paslaugomis.

Kuo gali būti naudingas rusaičių grožis

Ir dar - internetinis bendravimas gali slėpti ir kitokius pavojus. Štai 2003 metų pradžioje Peterburge buvo suimtas Kamerūno studentas, kaltinamas naudojęsis internetu sukčiavimo tikslais.

Rusijos milicijos sulaikytas studentas medikas, prisidengęs "Rusijos gražuolės" vardu, internete skelbdavo pažinčių skelbimus. Patiklūs Vakarų šalių gyventojai buvo pasirengę viskam, kad tik artimiau susipažintų su paslaptingąja slave, tad su malonumu sutikdavo paremti ją pinigais. Lengvai uždirbtus pinigus studentas lengvai ir išleisdavo - pramogoms ir malonumams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp prarijusių apsukraus afrikiečio jauką itin daug britų. Kaip pareiškė milicijos darbuotojai, kamerūnietis savo aferą pradėjo nusipirkęs žurnalą su rusių merginų nuotraukomis. Išsirinkęs gražiausią, jos nuotrauką nuskenavo ir paskelbė internete, palydėjęs širdį gniaužiančiu tekstu, kuriame itin dažnai kartojosi žodžiai "meilė" ir "vedybos".

Naivuoliai britai, gavę kelis elektroninius laiškelius iš žaviosios rusaitės, buvo pasirengę nedvejodami žengti už parankės prie altoriaus ir net išsiųsti pinigų kelionei į Didžiąją Britaniją.

REKLAMA

Keista, tačiau Rusijos milicijai pasiskundė tik vienas iš tų, kurie taip ir nesulaukė gražuolės nuotakos iš Peterburgo. Gal todėl, kad jie tikėjosi sulauksią atsako iš Rusijos gražuolės...

Jei kas žinote lietuviškų internetinių pažinčių istorijų, rašykite šiuo adresu - [email protected]

Parengė Virginijus Savukynas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų