REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vežėjai pripažįsta, kad Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą gerokai padaugėjo keleivių. Beje, ne tik tų, kurie vyksta uždarbiauti į Didžiąją Britaniją ir Airiją.

REKLAMA
REKLAMA

Verslo keleivių – daugiau

„Autobusais ir lėktuvais žmonės aktyviai keliauja į Vokietiją, Prancūziją, Pietų Europos ir Beniliukso šalis, - sakė neseniai Klaipėdoje atidaryto Europos bendrovės filialo vadybininkė Ramunė. - Anksčiau vyravo turistinės kelionės, o dabar klientai dažniau vyksta tarnybiniais reikalais.“

REKLAMA

Pasak Klaipėdos autobusų stoties direktorės Danutės Kubilienės, padaugėjo keleivių, vykstančių į Vokietiją. „Anksčiau daugiau būdavo tų, kurie važiuodavo pirkti automobilių, o dabar padaugėjo verslo keleivių, į Vokietiją važiuojančių komandiruotėn“, - sakė D. Kubilienė. Padaugėjo ir studentų, kurie į užsienį važiuoja naudodamiesi tarptautinių studentų pažymėjimų teikiamomis lengvatomis.

Pasak bendrovės „West Express“ turizmo vadybininkės Inos Lukoševičienės, tarp jų parduotų bilietų į įvairias Europos šalis ir toliau daugiausiai – į Airiją ir Didžiąją Britaniją.

REKLAMA
REKLAMA

Gausiausi – autobusų maršrutai

Autobusu iš Klaipėdos galima nuvykti į bet kurią Vakarų Europos sostinę, o kelis kartus persėdus – net ir uždariausią Europos sostinę – Albanijos Tiraną. Svarbiausia – teisingai organizuoti kelionę. Jeigu klientas turi pakankamai pinigų, daugelis Klaipėdos turizmo firmų pateiks užklausimus savo partneriams užsienyje, sudarys maršrutą, organizuos persėdimo grafiką iki pačios Tiranos.

Klaipėdos autobusų parkas keleivius veža į Potsdamą (vienam žmogui bilietas kainuoja 259 Lt), Leipcigą (280 Lt), Erfurtą (308 Lt). „Nuo pavasario šio maršruto autobusas užsuks į Varšuvą ir Berlyną“, - sakė D. Kubilienė. Iš Klaipėdos autobusų stoties kitų kompanijų autobusais galima nuvykti į Dortmundą (210 Lt), Kiolną (206 Lt), kitus Šiaurės ir Vakarų Vokietijos miestus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Klaipėdos į Liepoją galima nuvažiuoti už 12,10 Lt, į Rygą (per Liepoją) – 38 Lt, Minską – 59,50 Lt. Pasak D. Kubilienės, Klaipėdos autobusu į Taliną bus galima važiuoti nuo kovo 1 d., kol kas – su persėdimu Rygoje (bilietas iš Rygos į Taliną kainuoja 43 Lt). Bilietas iš Klaipėdos į Kaliningradą kainuoja 25 Lt, į Maskvą iš Kauno – 90 Lt, iš Rygos – 80 Lt. Kelionė į Peterburgą kainuos 65 Lt (iš Rygos) ir 53 Lt (iš Talino).

Populiarūs ir reisai iš uostamiesčio į įvairius Lietuvos kampelius. Bilietas į Vilnių vienam žmogui kainuoja 37-43 Lt (priklausomai nuo transporto kompanijos), Kauną - 32 Lt (per Jurbarką – 29,5 Lt), Šiaulius – 21 Lt. Druskininkus – 47 Lt, Mažeikius – 17 Lt (per Plungę, o per Salantus – 19 Lt), Kryžkalnį – 16 Lt, Plungę – 9 Lt. Į kai kurias gyvenvietes iš Klaipėdos galima nuvykti tik su persėdimais, pavyzdžiui, keliaujant į Biržus, pirmiausiai reikia nuvažiuoti į Kauną ir ten nusipirkti bilietą į kurortą.

REKLAMA

Lėktuvu – į Britanijos salas

Daugelio lėktuvų bilietus parduodančių kompanijų darbuotojai teigia, kad populiariausios kelionės - skrydžiai į Didžiąją Britaniją dirbti ir atgal į Lietuvą. Keleivių antplūdžio sulaukta iki Kalėdų ir po Naujųjų metų, kai mūsų piliečiai grįžo į uždarbiavimo vietas.

Pasak I. Lukoševičienės, pigiausias bilietas į Londoną kainuoja 285 Lt, į Dubliną – apie 300 Lt. Pigiausi bilietai – užsakyti iš anksto, prieš kelis mėnesius. To paties lėktuvo ir tos pat klasės bilietai į Londoną, tik užsakyti vėliau, kainuoja jau 500-900 Lt. Pasak kai kurių oro linijų kasų darbuotojų, pigiausi tokių reisų bilietai – į pirmąsias 20 lėktuvo vietų.

REKLAMA

Populiarėja reisai ir į kitus ES miestus. Skrenda verslininkai. Dažnai skraidydami, jie gauna nuolaidų. Nemažėja į Rusiją skrendančių keleivių. Bilietas iš Kaliningrado į Maskvą kompanijos „Kaliningradavia“ lėktuvu kainuoja 360 Lt, iš Vilniaus į Maskvą – apie 600 Lt. Pigiausią bilietą į Peterburgą galima nusipirkti reisui iš Rygos – už 280 Lt. Lėktuvai iš Vilniaus į Peterburgą neskrenda. Brangūs bilietai į Ukrainos sostinę – 900 Lt, bet jeigu bilietus pirksite į abi puses, skrydis kainuos 1 100 Lt.

Bilietai maršrutu Palanga-Hamburgas kainuoja 310 Lt, Vilnius-Hamburgas – 285 Lt. Bilietas į Stokholmą kainuoja apie 300 Lt, į Oslą – nuo 300 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasarą iš Palangos į sostinę dvimotoriu švedišku arba prancūzišku lėktuvu galima nuskristi už 60 Lt.

Traukiniuose – labiausiai neskubantys keleiviai

Pasak Klaipėdos keleivių stoties viršininko Ričardo Juodžio, daug keleivių, tarp jų ir jaunimas, domisi kelionėmis traukiniais į užsienį. „Padaugėjo ir užsieniečių, traukiniais atvykstančių į uostamiestį. Iš Klaipėdos su persėdimu Vilniuje ir Varšuvoje galima nuvykti į visas ES sostines ar svarbesnius miestus. Prisimenu keleivį, kuris pirko bilietą į Madridą. Mes pateikėme visą informaciją apie maršrutą. Už miegamąją vietą keleivis tik primoka persėdimo stotyse“, - sakė R. Juodis.

REKLAMA

Iš Klaipėdos vasarą galima nuvažiuoti į Maskvą (iki 200 Lt), Peterburgą (nuo 200 Lt). Iš Vilniaus traukiniu galima važiuoti į Berlyną (295 Lt), Varšuvą (175 Lt), Vieną (451 Lt), Prahą (376 Lt), Budapeštą (661 Lt), kitus Europos miestus.

Greitojo traukinio bilietas į Vilnių kainuoja 36 Lt, Kauną – 36 Lt, Šiaulius – 19,40 Lt, ne greitojo traukinio į Šiaulius – 14,50 Lt, Plungę – 6,40 Lt, Telšius – 8,90 Lt, Radviliškį – 15,90 Lt.

Valerijus Rajevskis

“Klaipėda” (www.klaipeda.daily.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų