REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politologai Mauzeris su Surskiu politiškai išmintingai pasiūlę Prezidentui suspenduoti savo įgaliojimus dviems mėnesiams, pasineria į lietuvių literatūros gilias gelmes. „Paulius Širvys rėžtų tiesiai šviesiai: „Aš lauksiu prie Vilniaus, prie pasakų miesto, kol tavo pilvelis praplauks“, teigia Mauzeris.

REKLAMA
REKLAMA

Surskis: Jo, jo, jo, jo, Mauzeri, atsilikęs biškį Madrido dvaras, atsilikęs...

Mauzeris: Turit galvoj Adamkaus vizitą Ispanijoj?

Surskis: Turiu galvoj... Mūsų prezidentui pavežti nesurado net 86-ųjų Golfuko. Įkišo žmogų į kažkokį 45-tų metų Rols-Rolsą. Nuvyko į Ispaniją, o mašinos nusenusios kaip Kuboje.

REKLAMA

Mauzeris: Tai gal čia lygis, tokio lygio mašina?

Surskis: Aš irgi iš pradžių maniau, kad čia karališkas lygis, O bet tačiau pasirodė, kad padanga sutrinta iki baltų siūlų, kordas lenda į viršų ir važiuojant sprogo.

Mauzeris: Ir kuo viskas baigėsi?

Surskis: Nu, Adamkus žmogus gabus, visą gyvenimą visokias padangas iš vandens traukęs, išlipo ir vairuotojui sako: „Kabaljero, trauk domkratą, sekretkę varžtams, dėsim zapaskę“. Kabaljero sako: „Mano ratai be sekretkių, niekas ratų nevagia“. Adamkus sako: „Kaipgi gali nevogti, jeigu Ispanijoje gyvena 50 tūkstančių lietuvių“.

REKLAMA
REKLAMA

Mauzeris: Aš tai, kolega, turiu rimtesnių įtarimų. Po prezidento kalbos Adamkienė palikta oro uoste, dabar padanga susprogdinta... Čia kažkas veikia. Visi gerai atsimenam, kaip Algimantui Salamakinui buvo varžtai atsisukę.

Surskis: Tai norit pasakyti, kad Uspaiskis Prezidentūroje turi prikišęs savo žmonių, kurie čia diversuoja?

Mauzeris: Gal Uspaiskis, gal ne Uspaiskis... Siūlau Adamkui susispenduoti savo įgaliojimus dviem mėnesiams, kol teisėsauga išsiaiškins, kas vykdo diversijas.

Surskis: Jo, jo, laikinai einančiu prezidento pareigas galėtų pabūti ir Algis Čaplikas,bo Bobušis Vytukas byški laiikinai užimtas kitur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

***

Surskis: Žinai, Mauzeri, atsibodo ta politika, imkime mes su tavimi ir pakalbėkime apie... apie... literatūrą...

Mauzeris: Jo, bet kaip mes kalbėsim, jei aš seniausiai neskaitau klasikos. Viskas taip keičiasi, kad negali padaryti permanentinių išvadų.

Surskis: A jo. O juk Marcinkevičius dar galėtų pataisyti dramą „Mindaugas“, kur vietoj Juodojo ir Baltojo Metraštininko galėtų būti Juodasis ir Baltasis Buhalteris.

Mauzeris: O Biliūnas galėtų pradėti: „Ant spalių krūvos gulėjo senas Abonentas, katras norėjo tik kojas palaižyti“...

REKLAMA

Surskis: O šeimininkas tik jeblinkšt iš dviejų vamzdžių ir dar sako: „Brisiau, čia dar tik proceso pradžia“.

Mauzeris: A toliau Biliūnas tęstų: „Kad susispenduosiu, man palikit tiktai Vilniaus mero postą, kad akis matytų vietą, Abonentu kur užaugau“.

Surskis: A vot Baltušiui irgi reiktų rimtai savo veikalus keisti. „Parduotos vasaros“ netiktų. Reikėtų rašyti „Parduotos žiemos“, nes šilumos tinklai aptarnaujami žiemą.

Mauzeris: A vot Paulius Širvys rėžtų tiesiai šviesiai: „Aš lauksiu prie Vilniaus, prie pasakų miesto, kol tavo pilvelis praplauks“...

REKLAMA

Surskis: Jo, jo, jo... Būtų Smetonos laikais lietuviai žinoję, kas dėsis Vilniaus savivaldybėje, būtų palikę Vilnių lenkams. Kaip sakė Pupų Dėdė: „Vilnius mūsų, o mes ru... ru... ru... (Mauzeris)... „Rubikono“...

Prie "Dviračio šou" kūrimo prisidėkite ir jūs. Siųskite savo idėjas, scenarijus adresu [email protected]. Geriausių idėjų autoriai gaus vertingus prizus.

"Dviračio šou"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų