REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susirgus Artūro Zuoko veiksmus tiriančios komisijos pirmininkui Vytautui Draugelis, "darbiečiai" vadovauti šiai komisijai pasiūlė Darbo partijos frakcijos seniūnei Loretai Graužinienei.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimo projektas, numatantis tokį pasikeitimą šioje komisijoje, jau įregistruotas Seimo posėdžių sekretoriate. Jį tikimasi pateikti ketvirtadienio Seimo plenariniame posėdyje.

REKLAMA

"Toks sprendimas priimtas siekiant operatyvaus ir sklandaus šios komisijos darbo. Norime, kad tyrimas neužsitęstų, kadangi artėja atostogų metas",- sakė L. Graužinienė .

Galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje ir sostinės mero A. Zuoko veiksmus tiriančios parlamentinės komisijos pirmininkas V. Draugelis dėl padidėjusio kraujospūdžio atsidūrė vienoje iš Vilniaus ligoninių.

V. Draugelis neslėpė, kad liga galėjusi paūmėti dėl padidėjusio darbo krūvio ir įtampos. Jis negalėjo pasakyti, kada išeis iš ligoninės. "Gydytojai rekomendavo pasigydyti 10 dienų, tačiau, manau, kad iš ligoninės išeisiu anksčiau", - sakė V. Draugelis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė manąs, kad, nepaisant jo ligos, komisijos darbas vyks sklandžiai.

Dėl V. Draugelio ligos neįvyko trečiadienį planuotas Seimo laikinosios komisijos, tiriančios A. Zuoko veiksmus, posėdis.

Šios Seimo laikinosios komisijos vicepirmininkas liberaldemokratas Vytautas Galvonas Eltai sakė, kad kitas komisijos posėdis bus surengtas ketvirtadienį. Jame planuojama apsispręsti dėl kviečiamų asmenų sąrašo.

Anksčiau V. Draugelis yra sakęs, jog liudyti bus kviečiamas Darbo partijos lyderis, ūkio ministras Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol komisija suformulavo 12 klausimų, į kuriuos bandys ieškoti atsakymų. Jai teks išsiaiškinti, ar A. Zuoko, Tarybos narių bei savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų veiksmais nebuvo pažeisti teisės aktai, tarnybinė etika bei viešųjų ir privačių interesų derinimo principai, taip pat nustatyti, ar buvo proteguojama UAB "Eksimeta" Maskvos vyriausybėje. Komisijos pirmininkas patvirtino, kad bus domimasi sandoriais, susijusiais su Vilniaus šilumos tinklais, "Rubicon group".

Nors komisijos tyrimo išvados Seimui turėtų būti pateiktos iki birželio pabaigos, V. Draugelis šią savaitę suabejojo, ar ji suspės baigti darbą nustatytu laiku. Jis sakė manąs, kad bus prašoma pratęsti jai duotą terminą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų