REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius antradienį Seime pareiškė negalintis patvirtinti arba paneigti žiniasklaidos pranešimų, esą parlamentaras Antanas Bosas užsakė pasikėsinimą į pajūrio verslininką.

REKLAMA
REKLAMA

"Man aplinkybės neleidžia nei patvirtinti, nei paneigti šitą informaciją. Jei aš turėčiau pakankamai duomenų apie bet kurio Seimo nario padarytą nusikaltimą, ateičiau į šitą tribūną savo iniciatyva ir prašyčiau jus leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn", - antradienį pareiškė generalinis prokuroras.

REKLAMA

"Mano misija šiandien yra šiek tiek keistoka - laukiate informacijos iš atliekamo ikiteisminio tyrimo, o aš pagal įstatymus privalau tos informacijos neteikti", - iš tribūnos sakė A. Klimavičius.

Jis priminė, kad 2003 metų gegužę buvo pasikėsinta nužudyti Klaipėdos verslininką Igorį Udovickį. Porą metų tyrimas esą vyko nesėkmingai ir "reikalai pajudėjo" tik šių metų balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje. Praėjusią savaitę uostamiesčio pareigūnai sulaikė keturis įtariamuosius - du vykdytojus ir du "organizacines nužudymo funkcijas atlikusius" asmenis. Penktadienį jiems buvo paskirta kardomoji priemonė - suėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

"Po sėkmingų pirminių tyrimo veiksmų atsirado niekdarys, kuris nutekino informaciją TV3, o televizija, pažeisdama įstatymo reikalavimus, paskelbė ikiteisminio tyrimo duomenis. Dėl to pirmadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas. Bandysime išsiaiškinti, kas tas niekdarys, kuris suteikė informaciją, ir kokiu pagrindu žiniasklaida be prokuroro leidimo skelbia tokius duomenis", - kalbėjo A. Klimavičius.

Jis pacitavo Baudžiamojo proceso kodeksą, pagal kurį ikiteisminio tyrimo duomenys iki teisminio nagrinėjimo neskelbtini, nebent prokuroras duoda atitinkamą leidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog praėjusią savaitę TV3 "Žinios" paskelbė, jog pasikėsinimu nužudyti Klaipėdos verslininką įtariami asmenys tvirtina, esą žmogžudystę užsakė Seimo narys, anksčiau vadovavęs Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijai.

Pats Darbo partijos vicepirmininkas, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vadovas A. Bosas atmetė bet kokius įtarimus užsakius žmogžudystę. Jis pareiškė svarstąs galimybę dėl šmeižto ir garbės bei orumo įžeidimo kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo į I. Udovickį iš Klaipėdos miesto policijos komisariato kriminalinės policijos Smurtinių nusikaltimų skyriaus perėmė Klaipėdos apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų korupcijos tymos skyrius.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų