REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius ketina antradienį pateikti Seimui informaciją apie Darbo partijos atstovui Antanui Bosui mestų įtarimų užsakius pasikėsinimą į pajūrio verslininką pagrįstumą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį Eltai patvirtino A. Klimavičius. "Privalau ateiti į Seimą, nes mane kviečia. Esu atskaitingas šiai institucijai", - sakė generalinis prokuroras.

REKLAMA

A. Klimavičius atsisakė komentuoti planuojamą pateikti informaciją, pasiteisinęs, kad kol kas neturi visos medžiagos.

Seimo Pirmininką laikinai pavaduojantis parlamento vicepirmininkas Viktoras Muntianas pabrėžė norįs kuo greičiau išgirsti teisėsaugai žinomus duomenis apie A. Bosui mestus įtarimus. "Reikia pasakyti, kas čia dedasi", - Eltai teigė jis.

Komentuodamas partijos kolegai mestus įtarimus, V. Muntianas pareiškė, kad tai esąs "eilinis puolimas" prieš šią politinę jėgą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius pasiūlė Seimo vadovybei į antradienio plenarinį posėdį pakviesti teisėsaugos atstovus, kad jie informuotų apie A. Bosui mestų kaltinimų pagrįstumą. "Jeigu iki rytdienos atsakingi teisėsaugos vadovai nepaneigs pasklidusių gandų apie liudytojų parodymus ir A. Bosui metamus kaltinimus, tai yra toks skandalas, kurio dar nebuvo Lietuvoje", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Kubilius.

Dėl kaltinimų parlamentarui konservatorius kreipėsi į A. Klimavičių ir V. Muntianą. Opozicijos lyderis paprašė generalinio prokuroro, kiek leidžia bylos tyrimo aplinkybės, patvirtinti ar paneigti viešai paskelbtą informaciją, jog pasikėsinimu nužudyti Klaipėdos verslininką įtariami asmenys paliudijo, esą žmogžudystę užsakė A. Bosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė TV3 "Žinios", pasikėsinimu nužudyti Klaipėdos verslininką Igorį Udovickį įtariami asmenys tvirtina, esą žmogžudystę užsakė Seimo narys, anksčiau vadovavęs Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijai.

Pats Darbo partijos vicepirmininkas, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vadovas A. Bosas atmetė bet kokius įtarimus užsakius žmogžudystę. Jis pareiškė svarstantis galimybę dėl šmeižto ir garbės bei orumo įžeidimo kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Kaip Eltai sakė A. Klimavičius, pirmadienį baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo į I. Udovickį iš Klaipėdos miesto policijos komisariato kriminalinės policijos Smurtinių nusikaltimų skyriaus perėmė Klaipėdos apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų korupcijos tymos skyrius.

Be to, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo be prokuroro leidimo.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų