REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie „nuoširdų“ Lietuvių mokėjimą džiaugtis gyvenimu, kaimyno sėkme, sugebėjimus linksmintis jau net reklamos kuriamos. O štai apie lietuvių azartą žinome labai nedaug: keli gana azartiški tautos išrinkti atstovai Seime, negalintys ramiai praeiti pro kazino; keletas azartiškų pramogų verslo ryklių, viešai besigiriančių praloštais pinigais, na ir dar vienas kitas išprotėjęs „Teleloto“ ar „Sekmadienio loto“ žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Bet toks, atrodytų, menkas lietuvių azartas neatšaldė LNK ir TV1 kanalų rodyti laidą „Duodam“.

REKLAMA

Šį rudenį pasirodžiusi nauja LNK laida „Duodam“ nusprendė tvirtai startuoti. Laidos vedėjos gražuolės jums siūlo 150 litų, jei paskambinę telefonu atspėsite žodį ar kokį paveiksliuką. Sėkmės atveju dar galėsite rinktis tris vokus: auksinį, sidabrinį ir bronzinį, ir jei atspėsite, koks skaičius užrašytas paslaptingame voke, galėsite laimėti dar daugiau, gal net 50 000 litų... Tiesa, jeigu ką – skambučio kaina „tik“ 2 litai.

REKLAMA
REKLAMA

Kas gali nesusigundyti tokiu lengvu uždarbiu? Juolab kad užduotis, matoma ekrane, lengvesnė nei lengva. Kas belieka: čiumpi telefoną ir skambini, nes jau esi įsitikinęs, kad tas 150 litų, o gal ir daugiau jau tikrai tavo kišenėje. Ir koks nusivylimas, kai telefono ragelyje išgirsti, kad jūsų skambučio neišrinko kompiuteris. Tada pagauna azartas ir tikras lietuviškas pyktis, nori sužinoti, kas tas gudruolis, kuris tave aplenkė. Krauju pasruvusiomis akimis žiūri į ekraną ir mintyse keiki laimėtoją. Spoksai į ekrane kažką vapančią gražuolę ir... nieko nebesupranti: ilgakojė plikabambė anapus ekrano papūtusi lūputes sako, kad nėra nė vieno skambučio, todėl dabar už teisingą atsakymą bus galima laimėti jau 250 litų. Drebančiomis rankomis renki tuos keturis skaičius ir ausį nusmelkia jau anksčiau girdėtas tekstas: „Jūsų numerio neišrinko kompiuteris“. O gražuolė ekrane toliau sau čiulba, kad vėl nėra skambučio, vėl kelia teisingo atsakymo kainą. Kaip tai nėra skambučio? Nieko nesuprantu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Epilogas trokštantiems laidoje „Duodam“ praturtėti

Gražuolės, matomos ekrane, niekuo dėtos. Kam, kiek ir kaip „duoda“, supratau po kelių laidų. Pasirodo, laida transliuojama iš Londono. Kuo daugiau skambučių, tuo daugiau pinigėlių byra rengėjams, na, o ką ir kada išrinks kompiuteris, matyt, tik laidos prodiuseris gali nuspręsti. Tokios užduotys įžeistų lietuvį pradinuką, gal Londono pradinukai kvailesni? Laidos rengėjai džiaugiasi, kad užduotis galvoja pačios laidos vedėjos, nors džiaugtis lyg ir nebūtų kuo, mat atsiliepimai internete apie užduotis, o ir patį žaidimą – nekokie. Vienai užduočiai atspėti skiriamos 5 minutės, per kurias laidos vedėjos turi taip įkaitinti auditoriją, kad telefonų linijos lūžtų nuo skambučių, bet, matyt, nelabai tai pavyksta, nes laidos reitingai LNK gan iškalbūs: antradieniais jie siekia 1,5 proc., o trečiadienį nepriartėja ir prie pusės procento. Tiesa, teisybės dėlei reikia pasakyti, kad ji rodoma gan vėlai. Neką ši laida populiaresnė ir TV1, nors čia ji rodoma net kelis kartus per dieną. Tačiau kam rodyti tokią laidą dieną, kai griežtai reikalaujama, kad skambintų tik vyresni nei šešiolikos metų asmenys? Juk žinoma, kad tokiu metu televizorių žiūri nepilnamečiai. Ir kaip anapus ekrano gražuolės gali nustatyti, kiek man metų? Tik iš balso? Ir ką reiškia bėganti eilutė, kad reikia gauti leidimą skambučiui iš telefono sąskaitos apmokėtojo?

REKLAMA

Šioje laidoje labiausia gaila vedėjų, nors reikia pasakyti, kad visos buvusios ir esamos vedėjos labai drąsios. Ne kiekvienas televizijos laidos vedėjas ryžtųsi dvi valandas be perstojo apie „beleką“ pliurpti tiesioginiame eteryje. Vos mėnesį analogų Lietuvoje neturinčią laidą vedė Estela Mažonaitė. Laidos rengėjai ją pristatė kaip pasaulyje žinomą manekenę, žiūrovams daugiau ji asocijuojasi su savo tėvu – plačiai pagarsėjusiu radikalu Visvaldu Mažonu ir su... Seimu: Estela yra Tėvynės sąjungos - Lietuvos konservatorių partijos viešųjų ryšių tarnybos vadovė ir Konservatorių frakcijos Seime atstovė spaudai. Neaišku, ar gražuolei Estelai atostogos baigėsi, ar darbdavys liepė pasirinkti: pramogų ar politikos šou ji nori dalyvauti. Taip Estelą pakeitė aktorė Lina Budzeikaitė. Taip, ta pati Linutė, kuri prieš keletą metų kartu su Gintaru Mikalausku dosniai dalijo žiguliukus „Sekmadienio loto“. Lina gerai žinoma televizijos žiūrovams iš pirmojo lietuvių serialo „Giminės“, serialo „Litovskij tranzit“ ir iš Anželikos Cholinos spektaklių. Linos pasirodymas televiktorinoje „Duodam“, matyt, nemažai jos gerbėjų sukėlė šoką, mat išėjusi iš „Sekmadienio loto“ ji sakė, kad darbas tokioje laidoje, kur tave tapatina su loterija, atnešė jai ne vien materialinę naudą ir patirtį televizijoje, bet ir moralinę žalą kaip aktorei. Ne vienas teatro režisierius atsisakė jos, nes bijojo, kad žiūrovas scenoje matydamas ją atpažins kaip „Sekmadienio loto“ mergaitę.

Taip, Lietuvoje dar liko neartų dirvonų... Kuo kvailesni klausimai, tuo daugiau skambučių, kuo daugiau skambučių, tuo daugiau pinigų... Nors šiomis dienomis vedėja iš Londono išdidžiai pranešė, kad nuo laidos pradžios jau per 500 žmonių laimėjo daugiau nei 240 000 litų. Gaila, kad nepasakė, o kiek iš viso buvo skambučių. Nebūkim naivūs: pinigai iš niekur neatsiranda, kažkas juos praranda, kažkas gauna. Žinoma, geriau gauti. Tad – DUOKIT!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų