REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbos monitoringu užsiimanti organizacija "Global Language Monitor" paskelbė labiausiai 2005-aisiais įsiminusius "bušizmus". Taip vadinamos lakiomis frazėmis tampančios viešai JAV prezidento George'o W. Busho išsakomos mintys.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais visas frazes nurungė ši: "Brownie, tu velniškai gerai dirbi". Šie žodžiai buvo skirti Michaelui Brownui, JAV Federalinės nelaimių valdymo agentūros vadovui. Praūžus uraganui "Katrina" M. Brownas dėl per menkos ir pavėluotos agentūros pagalbos iš pradžių buvo nušalintas nuo tiesioginės Meksikos pakrantės atstatymo veiksmų kontrolės, o vėliau turėjo visai pasitraukti iš užimamų pareigų.

REKLAMA

JAV prezidentas "bušizmų" pažėrė ir daugiau. "Manau, man reikia pertraukėlės nueiti į tualetą. Ar tai įmanoma?", - raštelį su tokiu klausimu G. W. Bushas perdavė JAV valstybės sekretorei Condoleezzai Rice Jungtinių Tautų asamblėjos metu rugsėjo mėnesį.

"Matote, mano darbe kai kuriuos dalykus turi kartoti vėl, ir vėl, ir vėl, kad įsigalėtų tiesa, tam tikra prasme katapultuoti propagandą", - savo komunikacijos strategiją G. W. Bushas paaiškino Graikijoje gegužės 24 d.

REKLAMA
REKLAMA

"Tie, kurie patenka į šalį nelegaliai, pažeidžia įstatymą", - paaiškino jis Tuksone, Arizonos valstijoje lapkričio 28 d.

Politinio humoro tinklalapis "politicalhumor.about.com" šį sąrašą papildo savais šių metų G. W. Busho perliukais:

"Suprantama, tai biudžetas... ten daug skaičių", - apie pagrindinį finansinį dokumentą sakė šalies vadovas.

"Mitas manyti, kad aš nežinau, kas dedasi. Mitas manyti, kad aš nesuvokiu, jog yra kita nuomonė, kuri nesutampa su mano, nes aš visiškai tai suprantu", - pareiškė G. W. Bushas gruodžio 12 d. Filadelfijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Aš manau, mes buvome laukiami. Bet tai nebuvo taikus laukimas", - per NBC televizijos žinių interviu viceprezidento Dicko Cheney teiginį, jog JAV Irake bus sutiktos kaip išlaisvintojos, gynė prezidentas.

"Tiesą sakant, aš žinau, kad santykiai tarp mūsų vyriausybių yra geri", - sakė apie JAV santykius su Pietų Korėja.

"Wow! Brazilija didelė!", - nuoširdžiai nusistebėjo G. W. Bushas, kai Brazilijos prezidentas Lula da Silva žemėlapyje parodė savo šalį.

"Amerika turi išmintingai naudoti energiją per ateinančias kelias savaites. Nepirkite dujų, jei jums jų nereikia", - paragino JAV piliečius rugsėjo 1 d.

REKLAMA

"Jūs dirbate tris darbus? Unikali amerikietė, argi ne? Turiu omeny, tai fantastiška, kad jūs tai darote", - išsiskyrusiai trijų vaikų motinai kalbėjo G. W. Bushas.

Ir pagaliau štai ką jis sakė žurnalistams apie savo kalbą: "Kartais aš kalbu tiesiai, bet jūs turite atidžiai sekti mano žodžių tvarką. Užsirašykite tai. Nežinau, galite tai vadinti prisipažinimu, apgailestavimu ar panašiai".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų