REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį 22 val. Lietuvos laiku prasidės konkurso pusfinalis, kurį tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija. Jame varžysis 25 šalių atstovai, iš kurių į finalą pateks 10. Lietuvos pasiuntinė Laura Čepukaitė su grupe "The Lovers" pasirodys antroji po Austrijos dainininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Po vakar įvykusios pusfinalio generalinės repeticijos prognozuojama, kad Laura pasirodė sėkmingai ir į geriausiųjų pusfinalininkų dešimtuką turėtų patekti. Apžvalgininkai gyrė Lauros sceninį įvaizdį ir tinkamai parinktą dainą. Jos jėgą atskleisti Laurai padėjo stilingai atrodę "The Lovers". Be Lietuvos, užkulisiuose dažnai minima Moldova, išsiskyrusi netradicine, režisieriaus E.Kusturicos filmus primenančia muzika ir scenografija. Etninio roko atlikėjai moldavai "Zdob shi Zdub" grojo kartu su senučiuke, kuri scenoje mušė būgną.

REKLAMA

Komentatoriai taip pat dažnai mini "neformatininkus" norvegus, kurių šūkis: "Sugrąžinkime senąjį roką!". Taip pat daug kalbama apie kroatus, kuriuos už sėkmingai scenoje atskleistą balkanų stilistiką turėtų tradiciškai palaikyti šio regiono šalys.

Balades atliekančių pusfinalininkų kategorijoje išsiskyrė Latvijos duetas "Walters & Kazha", kurie, kaip manoma, nuoširdumu suvirpins daugelio merginų ir moterų širdis. Latvių konkurentės - lyrines dainas atliekančios Monako ir Izraelio atstovės, kurių galimybės taip pat vertinamos neblogai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia šurmulio Kijeve kelianti Baltarusijos atstovė Andželika Agurbaš per repeticijas dainavo gerokai "pro šalį", tačiau neabejojama, kad efektinga scenografija gali sužavėti žiūrovus. Kalbama, kad į jos pasirodymą ir reklaminę kampaniją A.Agurbaš vyras, klestintis rusų verslininkas, investavo 3 mln. dolerių, iš kurių vienas atiteko visur dainininkę lydinčiai Rusijos žaigždei Filipui Kirkorovui.

Baltarusijos atstovė prabangiame Kijevo viešbutyje ant vandens pompastiškai atšventė ir 35-ąjį savo gimtadienį, į kurį buvo pakviesti ne tik dainininkai ir delegacijų nariai, bet ir visi Eurovizijoje akredituoti žurnalistai. Tokių Kijeve - arti tūkstančio. Su gimtadieniu Andželiką pasveikino ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, suteikęs jai nusipelniusios kultūros veikėjos vardą ir atsiuntęs medalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį finale pasirodysianti Vokietijos atstovė, žurnalistų sukritikuota už nusidainavimą per generalinę repeticiją, atšovė, jog baltarusė Agurbaš tai daro nuolat.

Komentatorių manymu Lietuvai pasisekė, jog po Lauros scenoje pasirodys portugalai "2B", demonstruojantys daugiau sportinius, bet ne muzikinius sugebėjimus. Jų, airių, Andoros bei Vengrijos atstovų pasirodymai vertinami kaip vieni prasčiausių.

Įsitikinti komentatorių prognozėmis visa Europa galės jau šiandien. Eurovizijos pusfinalis tiesiogiai per LTV - ketvirtadienį 22 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų