REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anksčiau sovietai skelbė, kad Baltijos šalys buvo išvaduotos nuo laisvės. Arba kad pačios troško nelaisvės. Tą kartojo dabartinės Rusijos valdžia. Bratislavoje šį pavasarį prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Hitlerio-Stalino sąmokslas, paprastai vadinamas Molotovo-Ribbentropo paktu, buvęs geras, Rusijai naudingas dalykas.

REKLAMA
REKLAMA

Atėjo štai ruduo ir Stalino-Hitlerio sąmokslas prinoko kitokia spalva: tai buvęs negeras, tačiau blogųjų Vakarų išprovokuotas dalykas. Todėl ir žalą, matyt, turėtų atlyginti Vakarai.

REKLAMA

Nieko nelieka, kaip pacituoti ankstesnį vadovą draugą Staliną:

„Karo ar taikos klausimas mums pasiekė kritinę fazę. Jeigu mes sudarysim tarpusavio pagalbos sutartį su Prancūzija ir Didžiąja Britanija, tai Vokietija atsitrauks nuo Lenkijos ir ieškos modus vivendi su Vakarų galybėmis. Taip karo būtų išvengta, tačiau ateities įvykiai atsigręžtų rimtai prieš SSR Sąjungą.

Jei mes priimsim Vokietijos siūlymą sudaryti su ja ne agresijos paktą, tai Vokietija puls Lenkiją ir Europa bus įtraukta į rimtą sumaištį ir betvarkę. Tose aplinkybėse mes turėsim daug šansų pasilikti šalia konflikto, galėdami tikėtis mums tinkamo laiko įžengti į karą.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarųjų dvidešimties metų patirtis rodo, kad taikos metu neįmanoma išlaikyti komunistų judėjimą Europoje pakankamai stiprų, kad bolševikų partija galėtų užgrobti valdžią. Šios partijos diktatūra tampa galima tik kaip didelio karo pasekmė. Mes darome savo pasirinkimą ir jis yra aiškus. Mes turim priimti Vokietijos pasiūlymą ir mandagiai pasiųsti Anglų-Prancūzų delegacijas namo. Pirmoji nauda, kurią gausime, bus Lenkijos sunaikinimas ligi priartėjimo prie Varšuvos, įskaitant Ukrainos Galiciją.

Vokietija duoda mums laisvas rankas Baltijos šalyse ir nemato kliūčių Besarabijai grįžti į SSRS. Vokietija taip pat pasirengusi duoti mums įtakos sferą Rumunijoje, Bulgarijoje ir Vengrijoje. Jugoslavijos klausimas tebelieka atviras.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai Stalino pranešimas politbiurui 1939 m. rugpjūčio 19 dieną, jau nutarus po kelių dienų pasirašyti nusikalstamą dviejų agresorių paktą. Toliau jis dėstė, kad „mūsų tikslas yra padėti Vokietijai kariauti tiek ilgai, kiek tik galima, numatant, kad Anglija ir Prancūzija nepajėgs nugalėti sovietinės Vokietijos... Mes neabejojam dėl mūsų draugų prancūzų. Virš visko, jų užduotis bus sugriauti ir demoralizuoti Prancūzijos armiją ir policiją. Jei šis parengiamasis darbas bus patenkinamai atliktas, Sovietų Vokietijos saugumas bus garantuotas. Tai užtikrins, kaip regis, Prancūzijos sovietizaciją.“

Bolševikų pergalei visoje Europoje buvo reikalingas DIDELIS KARAS. Aiškiau neišdėstysi, kaip Stalinas paaiškino savo raudonosios mafijos nariams.

Taigi Vladimiras Putinas, dabartinis Rusijos prezidentas, tiesiog ieško kvailių. Šįkart jų rasti tikisi Olandijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų