REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas balsavo ir nusprendė, kad komisija turi būti sudaryta. Dabar tvirtins jos sudėtį. Ar jau gauti frakcijų pasiūlymai? Atrodo, dviejų dienų pertraukėlė panaudota ne sudėties derinimui, o revanšo mobilizacijai ir priimtojo nutarimo panaikinimo kadriliui.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančioji dauguma mat gali nutarti, kad komisijos sudėtis tebūnie lygi nuliui. Ne devyni ar dvylika narių, o tiesiog nulis. Toks balsavimas galimas, tik nereikia užleisti kėdės Gintarui Steponavičiui, kuris, ko gera, nesutiktų ir tuo vėl pažeistų statutą. Taigi atrodo, Seimas žengia unikalių demokratijos paminklų kūrybos keliu.

REKLAMA

Iš Seimo metraščių kyla prisiminimas apie vieną ypatingą LDDP kontroliuojamo parlamento balsavimą. Tąsyk, susiklosčius kavos ar dar ko gėrimo aplinkybėms, posėdžiaujantys Seimo nariai priėmė nutarimą minėti Karaliaučiaus krašto gyventojų genocidą.

Vadai gavo velnių, be abejo, ir ėmėsi taisyti parlamento klaidą.

Pasinaudojo formule, kad nutarimas „priimtas iš esmės“ (kaip dabar!) ir telieka galutinai suredaguoti tekstą. Posėdžiui pirmininkavęs Juozas Bernatonis ir Seimo siela Česlovas Juršėnas, užuot paredagavę ir paskelbę, surengė naują balsavimą. Regėjome darniai mobilizuotą, vieningą šokį.

REKLAMA
REKLAMA

Kadrilis – kai šoka keturiese. Pasikeisdami komplimentais, bet vis tie patys. Šokis elegantiškas ir stabilus. Senovėje šokdavo šlėktos, iš jų išmoko liaudis. Ar ji žino, kas yra Slava KPSS ir kuo jis verčiasi?

Dabar jau ryškėja, koks buvo tas mažytis sandėris prieš aną kadrilio posėdį. Įsižeidusiam – kad nebūtų komisijos, o tau, Viktorai – vadovauti „Mažeikių naftos“ pardavimui kam reikia.

Vytautas Landsbergis yra Europos Parlamento narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų