REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio savivaldybės tarybos posėdyje paaiškėjo, kad taryboje nebeliko liberalų demokratų frakcijos. Vakar Vytautas Valevičius ir Vilius Vizbaras paskelbė, kad prieš kelias savaites nutraukė ryšius su Rolando Pakso įkurta liberaldemokratų partija. Jiedu paprašė nuo šiol jų frakciją miesto taryboje vadinti Lietuvos piliečių frakcija.

REKLAMA
REKLAMA

Nesulaukė pagalbos

Tarybos narių sprendimą lėmė tai, kad po Seimo rinkimų liberalų demokratų partijos vadovybė pamiršo įsipareigojimus rinkėjams.

REKLAMA

„Dirbti dviese miesto taryboje yra sudėtinga, realios pagalbos iš savo partijos nesulaukėme“, - paaiškino buvę liberaldemokratai.

Partija iš tikrųjų byra. Vakar iš Seimo liberaldemokratų frakcijos atsistatydino buvęs saugumietis, eksprezidentui R.Paksui pristatęs slaptus dokumentus Albertas Sereika. Nuo šiol jis bus valdančios parlamento socdemų frakcijos narys.

Fontanas nelauks

Vakar miesto taryba paskirstė ir per 6 milijonus litų viršplaninių lėšų.

Tarybos nariai labiausiai į atlapus vienas kitam kibo dėl 152 tūkst. litų, skiriamų Danės gatvės fontano „Žvejas“ remontui, ir dėl 100 tūkst. litų E.Balsio menų gimnazijos keliuko remontui bei iš Vyriausybės gautų 39,4 tūkst. litų. Pastarieji pinigai paskirti teismo išlaidoms dėl dalies autobusų stoties pardavimo savivaldybei kompensuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Klaipėda“ rašė, kad Vyriausybės atstovė Kristina Vintilaitė pralaimėjo bylą dėl autobusų stoties antrojo aukšto pardavimo.

Socdemų frakcija reikalavo fontano ir keliuko remontui numatomus pinigus paskirti mokyklų ir darželių valgyklų įrangai, nes jos gali būti uždarytos. „Jau surašytas ne vienas Visuomenės sveikatos centro aktas“, - paaiškino tarybos narys Valdemaras Anužis.

Fontanas, pasak V. Anužio, galėtų ir palaukti. O menų gimnazijos keliui nereikėtų skirti lėšų, anot socdemų, nes tai ne savivaldybės objektas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras Rimantas Taraškevičius pažadėjo surasiąs pinigų valgyklų įrangai per kitą tarybos posėdį. Tačiau socdemai reikalavo balsuoti, kad pinigai valgykloms būtų skirti tuoj pat.

Balsavimą pralaimėję socdemai dar kartą gavo mero pažadą, kad jis nepaliksiąs valgyklų be įrangos. Jis įpareigojo administraciją skelbti konkursą rangovui parinkti.

Vyriausybės nepykins

Tarybos nariai liberalcentristai Povilas Vasiliauskas ir Artūras Šulcas suvedinėjo sąskaitas su Vyriausybės atstove dėl pralaimėtos bylos. Jiedu norėjo gauti atsakymą, ar bus išieškota iš K.Vintilaitės per 39 tūkst. litų teismo išlaidų, kuriuos savivaldybei pervedė Vyriausybė.

REKLAMA

A.Šulcas pareikalavo įpareigoti merą kreiptis į Ministrų kabinetą dėl žalos išieškojimo iš K.Vintilaitės.

Meras paprašė, kad taryba jo neįpareigotų aiškintis tokių dalykų, nes nenorįs gadinti gerų santykių su Vyriausybe. Su ja pyktis taryba mero neįpareigojo.

Vigantas Danilavičius

„Klaipėda“ (www.klaipeda.daily.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų