REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigiantis tarnybinio patikrinimo terminui, nuo pareigų nušalintas sostinės policijos vadovas Erikas Kaliačius pareiškė laukiąs greito atleidimo iš pareigų, bet savo noru neatsistatydinsiąs.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu traukčiausi savo noru, visuomenė tai priimtų kaip kaltinimų pripažinimą", - trečiadienį surengtoje privačioje spaudos konferencijoje žurnalistams pareiškė E. Kaliačius. Jis užsiminė, kad ši spaudos konferencija gali būti paskutinė.

REKLAMA

Jo tvirtinimu, Policijos departamento vadovų nurodomi pažeidimai yra smulkmeniški arba išgalvoti. Tačiau nušalinimą inicijavęs policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, anot E. Kaliačiaus, dabar yra tapęs šio proceso įkaitu ir tiesiog negalėtų jo neatleisti iš pareigų, nes nukentėtų paties V. Grigaravičiaus prestižas.

Tikimasi, kad sprendimą dėl E. Kaliačiaus Policijos departamento vadovas priims dar šią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento Vidaus tyrimų valdyba vėliausiai iki liepos 20 dienos turi baigti tarnybinį patikrinimą dėl galimų E. Kaliačiaus pažeidimų. Policijos generalinio komisaro V. Grigaravičiaus nurodymu tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas gegužės 20 dieną, o birželį pratęstas dar mėnesiui. Maksimalus tarnybinio patikrinimo terminas - du mėnesiai.

Žiniasklaidos teigimu, galimai vengdamas nepalankios patikrinimo baigties ir atleidimo iš tarnybos už nustatytus pažeidimus, E. Kaliačius pradėjo varstyti medikų kabinetų duris. Jis kurį laiką buvo gydomas Vidaus reikalų ministerijos ligoninės Širdies ligų skyriuje, o praėjusią savaitę Policijos departamento Personalo valdyba nurodė surengti jo sveikatos patikrinimą Centrinėje medicinos ekspertizės komisijoje. Jeigu komisija nustatytų, kad dėl sveikatos sutrikimų statutinis pareigūnas E. Kaliačius nebegali toliau eiti savo pareigų, jis būtų atleistas iš darbo ir išsaugotų solidžią policijos komisaro pensiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau E. Kaliačius žurnalistams tvirtino, medicinos ekspertai jo sveikata susidomėjo ne jo paties, bet Policijos departamento iniciatyva.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo E. Kaliačiaus piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi nuo birželio 3 dienos atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Šią užduotį STT pavedė Generalinė prokuratūra, gavusi Policijos departamento Kriminalinės policijos biuro pateiktą tarnybinio patikrinimo medžiagą apie galimą areštuotų asmenų išnaudojimą privatiems E. Kaliačiaus reikalams. Iki šiol E. Kaliačius nėra apklaustas STT.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų