REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės fizinio pasirengimo treneris Aleksandras Kosauskas yra pagrindinis rinktinės žmogus stovyklos pradžioje. Kiti treneriai atlieka labiau prižiūrėtojo vaidmenį, o A.Kosauskas gerina fizinę žaidėjų būklę.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar labai skiriasi krepšininkų fizinė kondicija stovyklos pradžioje?

- Skirtingai grįžo, skirtingai ir dirba. Kaip matėte, Šiškauskas šiandien tik bėgiojo. Mums nėra uždavinio tikrinti fizinę formą. Galima būtų klausti kaip krepšininkai pakelia krūvius, kaip jie diferencijuojami. Tie, kurie kažką buvo darę, abu Lavrinovičiai, Delininkaitis, Jasaitis – jie čia jau dirbo dešimt dienų – namuose pabėgiojo ir čia jiems lengviau. Kitiems kitaip.

REKLAMA

- Ar Mindaugui Žukauskui nebuvo sunku poroje su Robertu Javtoku mėtyti kamuolius?

- Jeigu jau ir toks dalykas sunku, tai (juokiasi)… Ne toks jau čia krūvis, kad reikėtų diferencijuoti – vienas kelia 20, ? kitas 80 kg. Čia juk kimštinis – penki kilogramai.

- Ar dažnai žaidėjai reiškia nepasitenkinimą pirmų fizinio rengimo treniruočių metu?

- Pasitaiko kuris nors vienas, bet neranda pritarimo ir po kažkiek laiko nutyla. Žmogus, per mišką eidamas, rėkia, kad būtų drąsiau.

REKLAMA
REKLAMA

M.Žukauskas: “Dar nesijaučiu senas”

Iš Lietuvos krepšinio vyrų rinktinės pasitraukus Sauliui Štombergui ir Eurelijui Žukauskui, vyriausiu komandos žaidėju tapo šiaulietis Mindaugas Žukauskas, kuris Omni.lt prisipažino, jog tas jausmas yra šiek tiek keistas.

- Kokia savijauta po rytinės treniruotės?

- Po šio ryto jau sunku. Prieš tai buvo kiek lengviau. Po atostogų be skausmo niekas nepraeina.

- Kodėl su Robertu Javtoku taip dūsavote mėtydami kamuolius.

- Čia ne dėl Javtoko, o dėl kamuolio sunkumo (juokiasi).

- Šiemet esate vyriausias komandos žaidėjas. Ar jaučiatės veteranu?

- Jausmas tai tas pats. Prieš devynis metus buvau jauniausias, dabar jau vyriausias – metai greitai bėga. Dar nesijaučiu senas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar labai pasikeis žaidimas be pagrindinių rinktinės žaidėjų?

- Kiek keitėsi rinktinės sudėtis, braižas visada išlikdavo. Į Europos čempionatą Turkijoje buvome nuvažiavę su gera komanda, bet nepasisekė. Jaunimas parodė, kad Lietuvoje yra medžiagos ir niekada nebus labai blogai – treneriai dirba gera linkme.

- Tampate veteranu ne tik rinktinėje, bet ir “Montepaschi” klube. Ar galima sakyti, kad treneriui patinka jūsų žaidimas?

- Turėjau du treneriui ir pas abu buvau po dvejus metus. Nesu konfliktiška asmenybė, be to, nesinori keisti vietos kasmet. Turiu šeimą, vaikus ir nesinori apkrauti nei jų, nei savęs.

REKLAMA

Dainius Šalenga: Su juoku treniruotis lengviau.

Per Europos čempionatą Švedijoje tuometinis rinktinės naujokas Dainius Šalenga vargu ar galėjo būti patenkintas savo epizodišku vaidmeniu aikštelėje. Kiek daugiau krepšininkas gavo pasireikšti Atėnų olimpinėse žaidynėse, tačiau šiemet, kai rinktinėje nebebus Sauliaus Štombergo, buvusio žalgiriečio vaidmuo turėtų padidėti. Tam pritarė ir pats sportininkas, kalbėdamas su Omni.lt žurnalistu.

- Per treniruotes atrodėte žvalesnis už daugelį jūsų kolegų. Ar galima teigti, jog esate jau neblogos fizines formos?

REKLAMA

- Visi sportuoja rimtai, vienam geriau išeina vienas pratimas, kitam – kitas. Šitie pratimai yra tik dalis krepšinio.

- Ar fizinis pasirengimas krepšininkams yra nemaloniausias?

- Ne tai, kad nemaloniausia, bet sunkiausia. Reikia daug prakaituoti, kad būtų lengviau aikštelėje, nes fizinis pasirengimas yra pamatas tolimesniam darbui.

- Ar po treniruotės labai skauda raumenis?

- Kai fizinio pasirengimo stovykla būna sezono metu, raumenų neskauda, nes jie jau būna paruošti. Po atostogų reikia šiek tiek laiko, nes čia kitoks darbas. Pamažu išsijudinam. Aišku skauda tai vienoje, tai kitoje vietoje, bet čia visada taip būna. Palauki porą dienų ir viskas praeina. Svarbiausia yra ko nors nepasitempti, nes tada tai nuolat jaučiasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Treniruotės metu juokais pasakėte Ramūnui Šiškauskui, kad Italijoje jis turbūt kamuolio neperduoda komandos draugams.

- Tiesiog kartą jo mestas kamuolys skriejo kreivas, todėl taip ir pasakiau. Su juoku visur lengviau, tuo labiau per fizinį pasirengimą. Salėje, kai studijuojame taktiką, jau viskas kur kas rimčiau.

- Ar jau buvote nuvykęs į savo naują klubą Žeronos “Casademont”?

- Važiuosiu po čempionato. Kol kas bendravau tik su klubo darbuotojais.

S.Jasaitis: “Nepatekti į rinktinę būtų apmaudu”

Po to, kai šiemet iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasitraukė ilgametis lyderis Saulius Štombergas, lengvojo atakuojančio gynėjo pozicijoje atsiranda laisva vieta. Vienas iš pretendentų į ją yra “Lietuvos ryto” snaiperis Simas Jasaitis, kuris Omni.lt tikina, jog šiemet nepatekti į rinktinę jam būtų kur kas skaudžiau nei praėjusiais metais.

REKLAMA

- Lyginant šiuos ir praėjusius metus, kada pasirengimas ateinančiam turnyrui buvo geresnis?

- Praėjusiais metais treniravausi nuo birželio pradžios ir iki pat rugpjūčio pabaigos, o dabar turėjome tris savaites atostogų, kol antra rinktinė buvo išvykusi į turnyrą Kinijoje. Manau, kad pasirengsiu taip pat gerai.

- Ar praėjusiais metais tikėjaisi patekti į rinktinę?

- Žinojau, kad nelabai taip gali būti, vis dėlto pirmas kartas. Nebuvau labai nusiminęs. Sakiau sau, kad jei nepateksiu, bandysiu kitais metais.

- Nepatekti šiemet jau turbūt būtų apmaudu?

- Būtų dar labiau apmaudu, bet tai priklauso ne nuo manęs. Spręs treneriai, bet aš darysiu viską, kad patekčiau.

REKLAMA

- O kaip vertini savo praėjusį sezoną? Ar patobulėjai?

- Gavau daugiau žaisti ULEB taurės turnyre, todėl dabar labiau pasitikiu savimi.

- Kaip vertini “Lietuvos ryto” galimybes Eurolygoje?

- Stengsimės patekti į TOP-16, o ten bus matyti.

T.Delininkaitis: “Visi yra lygūs”

Kiekvienais metais Lietuvos krepšinio rinktinė sukelia daugybę kalbų – diskutuojama apie galimybes, pajėgiausius žaidėjus ir kitomis temomis. Vis dėlto daugelis supranta, kad rinktinės branduolys yra daugiau mažiau aiškus, o klausimų kils nebent dėl dvejų trijų žaidėjų. Omni.lt pasidomėjo kaip savo galimybes vertina rinktinės naujokas Tomas Delininkaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip vertini savo galimybes patekti į rinktinę?

- Kiekvienas čia esantis nori ir stengiasi patekti į rinktinę. Manau, kad visu galimybės yra lygios, reikia tik dirbti.

- Ar tau negalėtų pakišti kojos tai, kad nesi grynas įžaidėjas ar tikras atakuojantis gynėjas?

- Teko žaisti abejose pozicijose. Nesu geras ir įžaidėjas, ir atakuojantis gynėjas, bet galiu žaisti šiose pozicijose ir nemanau, kad tai sudarys didelių problemų.

- Kaip apskritai jautiesi tarp labiau patyrusių žaidėjų?

- Kolektyvas yra labai geras, nėra nė vieno, kuris būtų aukščiau – visi yra lygūs. Be to, tiek su Robertu Javtoku, tiek su Ramūnu Šiškausku teko žaisti vienoje komandoje, todėl jokios baimės ar kažko ypatingo nejaučiu.

- Jei vis dėlto nepatektum į rinktinę, ar manytum, kad ši stovykla išėjo į naudą?

- Be abejo. Esu jaunas ir man dar reikia daug dirbti. Aišku, kažkoks nusivylimas bus, jei nepateksiu, bet plaukų nesirausiu, nagų nekramtysiu ir bandysiu kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų