REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Palangoje prasidėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruočių stovykla. Pirmosiomis dienomis vyksta fizinis pasirengimas, vėliau žaidėjai pamažu pratinsis prie kamuolio. Apie komandos pasirengimą Europos čempionatui Serbijoje ir Juodkalnijoje sekmadienį portalui Omni.lt pasakojo rinktinės vyr. trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar šį stovykla kuo nors skiriasi nuo ankstesnių?

- Beveik niekuo nesiskiria. Pradedame nuo fizinio pasirengimo, kuriam vadovauja treneris A. Kosauskas. Mes su kolega A. Sireika esame tik stebėtojai užsiimame tik vaizdo juostų peržiūra. Studijuojame praėjusių, taip pat ir olimpinių varžybų įrašus.

REKLAMA

Analizuojame, kas buvo gerai, kas blogai, kaip pakeisime žaidėjus, kurie nedalyvaus rinktinėje. Darbo yra, tačiau šiuo metu pagrindiniai užsiėmimai vyksta lauke.

- Ar sutiktumėte, kad fizinis pasirengimas yra mažiausiai mėgstamas krepšininkų?

- Ta dalis sunkiausia, nes jie viską mėgsta daryti su kamuoliu. Bet žaidėjai patys puikiai supranta, kad, jeigu nebus stipriai pravedinti plaučiai, nebus paruošti raumenis, bus nepakankamas greitis ir ištvermė, žaidimas neteiks tiek malonumo, nes kūnas nebus tam paruoštas. Todėl, kartais pabumbėdami, bet dirba visi.

REKLAMA
REKLAMA

- Turbūt pirmą kartą nuo Sidnėjaus olimpinių žaidynių komanda šiemet taip smarkiai atsinaujins.

- Kartais išeina ir daug žaidėjų, bet jie ne visada buvo tokie svarbūs. Šiuo atveju netekome tik trijų žaidėjų - nedalyvaus Eurelijus Žukauskas, Saulius Štombergas ir Šarūnas Jasikevičius, bet Atėnuose ir Europos čempionate Švedijoje jie vaidino labai svarbų vaidmenį.

Juos reikės kompensuoti ir mintyse ieškome būdų kaip tai reikia padaryti. Šiuo metu neturime tokio stiliaus žaidėjo kaip Jasikevičius. Nenoriu pasakyti, kad neturime gerų žaidėjų, bet jie yra kitokio stiliaus, todėl turėsime išnaudoti juos kuo efektyviau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar treniruočių stovyklos metu sekate įvykius apie savo klubą “Žalgirį”?

- Labai džiaugiuosi, kad tarp atsakingų žmonių, kurie rūpinasi komandos sudėtimi, ir treneriais yra labai tamprus ryšys. Kai tik yra kažkokių naujienų, mus informuoja, kas vyksta, klausia, ar toliau tęsti derybas ar ieškoti kitų žaidėjų.

Puikiai suprantame, kad klubo galimybės yra ribotos ir nors norėtųsi suburti komandą jau dabar, tai ne visada pavyksta. Taip “Žalgiriui” būdavo visada ir klubas sugebėdavo išsisukti iš sunkios padėties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų