REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet Jūros šventėje dalyvaus būrys tiek Lietuvos, tiek ir užsienio valstybių aukšto rango politikų - nuo Vokietijos miestų prezidentų iki Lietuvos premjero Algirdo Brazausko bei ministrų.

REKLAMA
REKLAMA

Neformaliai fiestoje dalyvaus ir Vilniaus meras Artūras Zuokas su šeima, tačiau lieka neaišku, ar šis politikas kartu bandys glaistyti ir nesutarimus su Klaipėdos liberalcentristais.

REKLAMA

Tarp svečių greičiausiai nebus kviesto Kaliningrado miesto mero Jurijaus Savenkos, kurio kvietimu minėto Rusijos miesto jubiliejų neseniai šventė Klaipėdos vadovas Rimantas Taraškevičius.

Nutrauks atostogas

Aukščiausias Jūros šventėje dalyvausiantis Lietuvos politikas bus ministras pirmininkas A. Brazauskas su žmona Kristina - pora į fiestą atvyks iš Nidos, kurioje atostogauja.

Prezidentas Valdas Adamkus, pasak jo atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, Jūros šventės renginių metu lankysis Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

"Sekmadienį Kaune vyks Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato finalinės rungtys bei renginio uždarymas, į kurį pakviestas ir šalies vadovas", - "Vakarų ekspresui" sakė R. Grumadaitė.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas šiuo metu lankosi Didžiojoje Britanijoje, kur dalyvauja intensyviuose anglų kalbos kursuose, o į Lietuvą jis grįš tik liepos 31 d.

Neišvengs trinties?

Penktadienį į Klaipėdą turėtų atvykti Vilniaus meras A. Zuokas su šeima - Jūros šventės renginiuose sostinės vadovas dalyvaus iki sekmadienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak sostinės Savivaldybės administracijos darbuotojų, liberalcentristų lyderis A. Zuokas šventėje dalyvaus neformaliai, todėl lieka neaišku, ar susitikęs su partijos maištininkais klaipėdiečiais jis bandys glaistyti konfliktą bei švelninti susidariusią trintį.

Klaipėdos liberalcentristai nepritaria A. Zuoko veiklos metodams bei, neoficialiomis žiniomis, ketina pradėti revoliuciją partijoje, inicijuodami neeilinį liberalcentristų suvažiavimą, kurio metu būtų renkamas naujas partijos vedlys.

Su pačiu A. Zuoku vakar "Vakarų ekspresui" nepavyko susisiekti.

Jūros šventėje dėl minėto čempionato laikinojoje sostinėje nedalyvaus ir Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius, kurio atstovė spaudai Jūratė Anilionytė sakė, kad šis politikas norėtų prisidėti prie svarbiausios Klaipėdos šventės.

REKLAMA

Atvyks ministrai

"Vakarų ekspresui" vakar susisiekus beveik su visomis ministerijomis paaiškėjo, kad Klaipėdoje Jūros šventės metu bus mažiausiai trys ministrai.

Penktadienį parodos "70 Lietuvos karinio jūros laivyno metų" atidaryme, nepatvirtintomis žiniomis, dalyvaus atostogaujantis krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas.

Daugelį fiestos renginių stebės žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė - ši politikė "Vakarų ekspresui" teigė į Klaipėdą atvyksianti penktadienį ir būsianti iki sekmadienio.

"Vargu, ar turėsiu laiko išsimaudyti jūroje, tačiau gal pavyks šeštadienį anksti ryte atsikelti ir pasinerti į Baltijos bangas", - sakė K. Prunskienė.

REKLAMA

Penktadienį Klaipėdos apskrities atkūrimo ir veiklos dešimtmečio iškilmingame minėjime dalyvaus sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga, tačiau, Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojų teigimu, Jūros šventės renginiuose ministras gali dalyvauti tik savo iniciatyva, laisvalaikiu.

Kiti ministrai arba atostogauja užsienyje, Lietuvoje ir teigė neturėsiantys galimybės atvykti į uostamiestį, arba jų darbotvarkėje dar nėra galutinai patvirtintas dalyvavimas Jūros šventės renginiuose.

Apie šventę - lėktuve

Į fiesta pakviesti ir turėtų dalyvauti dauguma uostamiestyje išrinktų, šiuo metu atostogaujančių Seimo narių, Klaipėdos apskrityje esančių rajonų bei miestų merai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bokalą alaus kels ir buvęs uostamiesčio meras, dabar - europarlamentaras Eugenijus Gentvilas, kuris yra vienas didžiausių A. Zuoko kritikų.

"Grįžtu į Klaipėdą atostogauti, todėl į Jūros šventės sūkurį būtinai įsiliesiu. Nors kai kas sako, kad per šį renginį dėl žmonių gausos norisi pabėgti iš miesto, man - atvirkščiai. Tai ne tik Klaipėdos, bet ir Lietuvos fiesta", - "Vakarų ekspresui" vakar sakė E. Gentvilas.

Nuolat po Europą keliaujantis politikas sakė, kad Jūros šventė yra reklamuojama net ir lėktuvuose - specialiuose leidiniuose, dalijamuose keliautojams, Jūros šventė apibūdinama kaip vienas didžiausių renginių Lietuvoje.

REKLAMA

Kitas europarlamentaras Vytautas Landsbergis mūsų dienraščiui sakė dar neapsisprendęs, ar vyks į šurmulį uostamiestyje.

Daugiausiai - vokiečių

Daugiausiai žinomų veidų bei garbių personų bus galima išvysti per neformalų R. Taraškevičiaus priėmimą Jūrų muziejuje šeštadienį.

Į kasmetinę puotą mero asmeniškai yra kviečiami parlamentarai, aukščiausi valstybės pareigūnai, Klaipėdos miesto garbės piliečiai, Lietuvos bei užsienio valstybių diplomatai, sveikatos apsaugos, švietimo, kultūros įstaigų vadovai, ministrai, Klaipėdos miesto Tarybos nariai, Apskrities viršininko administracijos, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovai ir kiti garbūs asmenys bei jų antrosios pusės.

REKLAMA

Šiemet kvietimai išsiųsti beveik dviem šimtams asmenų, tačiau puotoje gali dalyvaiti dukart tiek žmonių.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos informacijos, gausiausia užsienio šalių atstovų delegacija bus iš Vokietijos - Jūros šventėje dalyvaus Manhaimo, Liubeko, Rostoko miestų vadovai bei Riūgeno salos Kreistago prezidentė Gizela Lemke.

Taip pat laukiami aukšto rango pareigūnai iš Mogiliovo (Baltarusijos), Gdynės (Lenkijos), Čerepoveco (Rusija) miestų.

Viso kvietimai išsiuntinėti 19-os miestų - Klaipėdos partnerių vadovams.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų