REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius teigia, kad Vilniaus policijos vadovui Erikui Kaliačiui pavyks išvengti tarnybinių nuobaudų, nes jis bus atleistas iš darbo dėl sveikatos problemų.

REKLAMA
REKLAMA

V.Grigaravičius ketvirtadienį teigė, kad E. Kaliačius Centrinės medicinos komisijos (CMEK) išvadas spėjo gauti dviem dienomis anksčiau nei buvo paskelbtos patikrinimo dėl jam mestų kaltinimų tarnybiniais pažeidimais išvados.

REKLAMA

CMEK išvados, jog E. Kaliačius dėl sveikatos problemų nebegali toliau dirbti policijos sistemoje, pateiktos liepos 13 dieną. Pagal Vidaus tarnybos statutą, pareigūnas iš tarnybos turi būti atleistas kitą dieną po to, kai pateikiamos tokios medikų išvados.

Pasak generalinio komisaro, E. Kaliačius iš tarnybos turėtų būti atleistas ketvirtadienį, jis gaus visas priklausančias išeitines kompensacijas, jam bus mokama pareigūno pensija.

REKLAMA
REKLAMA

E. Kaliačius nebus baudžiamas, o tarnybinio patikrinimo išvados bus surašytos tik jo tarnybinėje byloje.

Pats E. Kaliačius yra sakęs, kad atleisti jį iš pareigų yra asmeninė Lietuvos policijos generalinio komisaro ambicija, nes (Kaliačius - BNS) esąs "ne tos aplinkos žmogus". V. Grigaravičius tokius kaltinimus neigia.

Policijos departamento (PD) Vidaus tyrimų tarnyba išvadas dėl E. Kaliačiaus galimai padarytų pažeidimų tarnyboje žada paskelbti penktadienį.

Kaltinimų, pagal kuriuos buvo atliekamas tarnybinis patikrinimas, pareigūnui surašyta 14 punktų, tarp kurių - ne tik savavališkų statybų Vilniaus rajone vykdymas, bet ir policijos žirgų, arklidžių bei automobilių naudojimas asmeninėms reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad sostinės policijos vadovas, "tenkindamas savo privačius interesus, kartą arba du kartus per savaitę ne tarnybos metu nemokamai jodinėdavo Patrulių rinktinės žirgais", be to, policijos arklidėse dykai daugiau nei pusę metų laikė savo nuosavą kumelę Margutė.

E. Kaliačius PD kaltinimus jam neigė, išvardytus pažeidimus vadino smulkiais, o kai kuriuos - pramanytais.

E. Kaliačius neprisiėmė kaltės ir dėl jam priklausančiame žemės sklype prie Kulių tvenkinio, Vilniaus rajone, vykdytų savavališkų statybų, tvirtindamas, esą nežinojęs, kad jo sūnus ten darbavosi, neturėdamas leidimų.

REKLAMA

Tačiau E. Kaliačiaus nemalonumai dėl galimai padarytų teisės pažeidimų dar nesibaigė. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl E. Kaliačiaus galimo piktnaudžiavimo tarnyba išnaudojant areštuotus asmenis darbams savo privačiose valdose.

Šios tarnybos pareigūnai įtarimų komisarui dar nėra pareiškę, jis taip pat nėra apklaustas.

STT tyrimą ketina pabaigti antroje rugpjūčio pusėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be  raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų