REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Tik Dievas mane saugo", - pasiguodė 39 metų negalios ištikta Daiva Satkūnienė iš Anykščių. Ji, gaunanti I grupės invalidumo pensiją, jau senokai gyvena varge ir skurde. Iš tos pačios pensijos dar išlaiko du paauglius sūnus. Tačiau Anykščių savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojai įsitikinę, kad moteris neskursta.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys Vytautas Galvonas parašė prašymą Anykščių rajono savivaldybei. Jis prašė D. Satkūnienei skirti nuolatinę piniginę socialinę pašalpą.

REKLAMA

Moteris gavo mero Alvydo Gervinsko atsakymą. Jame it buomu per galvą trenkia pirmasis sakinys: "Išnagrinėję jūsų prašymą dėl nuolatinės piniginės socialinės paramos skyrimo Daivai Satkūnienei pranešame, kad D. Satkūnienės pateikti duomenys apie jos gaunamas pajamas iš Valtybinio socialinio draudimo fondo valdybos Anykščių skyriaus yra neteisingi". Mat Daiva gauna ne 314 litų, kaip ji sakė, o 341 litą, t.y. 27 litais daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys informuojamas, kad Satkūnienė nenurodė gaunanti iš buvusio vyro alimentus vaikams išlaikyti. Taip, iš tikrųjų per dvejus ar daugiau metų ji tris kartus gavo išieškotus alimentus po 212 litų.

„Lietuvos žinios“ pasidomėjo, ar socialinėms išmokoms skirtos lėšos Anykščių savivaldybėje buvo panaudotos pagal paskirtį. Sužinojome, kad pernai per 9 mėnesius socialinės paramos skyrius sutaupė 960 tūkst. litų. Rajono tarybos sprendimu šios lėšos buvo paskirstytos biudžeto reikmėms. Iš jų buvo finansuojamas darbo užmokestis, "Sodros" mokesčiai, šildymas, transporto išlaikymas ir t.t.

Išsamiau skaitykite „Lietuvos žiniose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų