REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobiliai, trumpikės, šokoladas, guminė lova, paukštienos paštetas, prezervatyvai. Tai tik dalis iš milijonų produktų, kurių reklama norim ar nenorim atsliūkina pas mus. Paradoksalu, tačiau visai neseniai man pačiam teko apsilankyti pas jos didenybę reklamą svečiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai ne naujiena, kad dažnai vykdomos išskirtinės įvairių produktų prezentacijos, vadinamasis tiesioginis pardavimas. Kvietimą į jį gavau giminių dėka, mat giminaitė laimėjo loteriją, kurios prizas - produkto prezentacija ir, tai man aktualiau, - nemokami pietūs. Tad su malonumu priėmiau kvietimą dalyvauti šiame įvykyje kaip giminaitės porininkas, nes išskirtinė sąlyga - svečiai turi būti poromis. Antraip sumažėja galimybė varžytis dėl dar vieno prizo - kelionės (vienišiai čia nepageidaujami). O ir produktas (minėti jo tikrai neverta) aktualus visai šeimai, tad rengėjai buvo suinteresuoti matyti šeimynėlę.

REKLAMA

Vėliau paaiškėjo ir dar vienas stimulas tam - pasakius kainą (dažniausiai keliatūkstantinė) poroje lengviau apsispręsti, mat teko girdėti ir tokių atvejų, kai viena moteriškė, nurėžusi „kosminę“ kainą kainuojančius puodus, vėliau vyro vos nebuvo išvyta iš namų. Žinok, žmogau, kas jūsų biudžetą tvarko. Tad sveiki peržengę slenkstį.

Į renginį atėjome šešiese - trys poros. Tiesa, mano partnerė buvo dvidešimčia metų vyresnė, tad iš karto iškilo klausimų, ar mes pora. Prisipažinus vedėjos akyse „užsidirbome“ porą riebių minusų. Vis dėlto etika įpareigoja elgtis santūriai ir nepriekaištauti nusižengėliams.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie patį pristatymą - viskas buvo iki milisekundės ir milimetro nučiustyta - specialiai paruošti juokeliai, įspūdingi produkto privalumai, lyginimas su analogais rinkoje, pertraukėlė, ne itin gardūs pietūs, lietuviškų meilės dainų kompaktinė plokštelė ir kaip pradžioje atrodė… fiktyvūs pirkėjai, kurie, pasirodo, jau turėjo tą produktą ir retkarčiais čiaukšteldavo ditirambą jam. Vis dėlto atpažinus vieną Seimo narį, mano sąmonėje kilo nuostaba - nejaugi… Tai buvo fiktyvus pirkėjas ar ne, telieka išsiaiškinti kitiems reklamos svečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto jei jau pakvietė į svečius, tai kodėl gi šiek tiek nepasismaginus, nepajuokavus ir neįnešus maištingų vėjų. Nenorėjau šokiruoti, bet kad įneščiau mažą sumaištį, daug stengtis nereikėjo. Viename vedėjos ištartame sakinyje panorėjęs sukonkretinti: „Pas mus, tai čia kur?“, pamačiau vedėjos akyse nesuprantamą išgąstį, o keliolikos sekundžių tyla išdavė, kad improvizacijoms čia ne vieta. Jos atsakymas: „Lietuvoje“, mane tenkino. Šypsojausi prisimynęs mokyklos laikus, kai „kalikės“ puikiai mokėdavo pamokas, tačiau paklausus klausimo kitu kampu jos pasimesdavo. Prieš mane buvo viena iš tokių, mat tiek skaičių, kiek ji paminėjo per valandą, būtų užtekę visam matematikos trimestrui.

REKLAMA

Linksmiausia dalis buvo atomazga - t.y. žūtbūtinis noras prastumti prekę (antraip ko gi visi čia susirinkome). Argumentai buvo svarūs - beveik 50 proc. nuolaida ir nuostabi minkšta didžiulė dovana. Aišku, vyriškiai į visa tai reagavo santūriai: „Gal geriau lizingu - mokėsim daugiau, bet bent jau apsispręsti turėsim ne kelias minutes, o tiek, kiek reikės laiko. Kam iš karto kišti rankas į karštą vandenį“. Moteriškės, prisiklausiusios milijono pagyrimų produktui, buvo pasiruošusios žerti pinigus ir nešti prekę namo. Tiesa, ne visos, tad kažkokių šimtaprocentinių išvadų nederėtų daryti.

REKLAMA

Šiaip ar taip, triumfavo vyriškas santūrumas ir situacijos įvertinimas - nė viena prekė nebuvo nupirkta (ir Seimo narys nepadėjo, ir pats nenupirko). Jokiu būdu neagituoju nepirkti ir nesu nusistatęs prieš tokį produktų pristatymą - kiek mačiau, tie produktai iš tikrųjų labai kokybiški ir galbūt ditirambai ne veltui jiems giedami. Vis dėlto ar įmanoma per nepilną valandą įsiūlyti žmogui prekę, apie kurios egzistavimą jis iki šiol net negirdėjo ir ji jam vargu ar buvo reikalinga? Tai tikras išbandymas, reklamos pinklės šeimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriškas blaivus protas nukonkuravo moteriškas emocijas (o ginčų tikrai buvo) ir šeimos šį testą išlaikė aukščiausiu balu (susipykusių po to nebuvo), o aš laimingas ir sotus su savo porininke iškeliavau.

Keiksmažodžiams, plakimui klaviatūra, pagyroms ir maloniems šūksniams: visiškam pasitenkinimui - [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų