REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LR Vyriausybės, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos teniso sąjunga ir UAB „Teniso pasaulis“ sieks įgyvendinti naujo universalaus sporto komplekso projektą. Jo plėtotojai, įsteigę viešąją įstaigą „Vito Gerulaičio vardo teniso akademija“, Vilniuje ketina sukurti modernų ir tarptautinius standartus atitinkantį daugiafunkcinį sporto centrą, kuris patenkins įvairias profesionalių sportininkų, šalies gyventojų bei užsienio šalių lankytojų reikmes.

REKLAMA
REKLAMA

Rengiant projektą jau sukurtas sklypo, esančio Ąžuolyno gatvėje, detalusis planas, techninis komplekso projektas, rinkodaros planas ir atlikta galimybių studija, kuri remiasi išsamiais rinkos tyrimais. Šiuo metu į būsimojo sporto centro projekto parengimą jau investuota 0,5 milijono litų. Po dviejų savaičių komplekso projektas bus pateiktas LR Ūkio ministerijai, siekiant gauti ES Struktūrinių fondų paramą. Jei parama bus suteikta, statybos darbus numatoma pradėti šių metų birželio mėnesį. Planuojama, kad darbai truks apie 1,5 metų.

REKLAMA

„Šiame projekte svarbiausia komplekso įtaka tiek Lietuvai svarbaus įvažiuojamo turizmo, tiek ir profesionalaus sporto plėtrai. Ne mažiau reikšmingas mūsų plėtojamo projekto aspektas – sukuriama palankesnė socialinė aplinka, didesnis vaikų užimtumas ir neįgaliųjų laisvalaikio galimybės“, – sakė UAB „Teniso pasaulis“ direktorius Tadas Lenkutis. Jis akcentavo, kad naujasis projektas leistų pritraukti investicijų ir sukurti 50 naujų pastovių darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Algimantas Liubinskas patvirtino, kad šiuo metu Lietuvoje sporto objektų ir įrangos bazė yra itin menka. „Sporto ir kūno kultūros plėtros strategijoje bei Vilniaus strateginiame plane nurodoma, kad sporto bazės nusidėvėjimas riboja sporto plėtrą mieste. Šiuo projektu sieksime panaikinti kliūtis Lietuvai patekti į prestižinių turnyrų tvarkaraštį“, – sakė specialistas.

Projekto idėją parėmė ir paslaugų srities įmonių atstovai, siekiantys pritraukti nuolatinį turistų srautą į sostinę, plėtoti vietos gyventojams teikiamas kokybiškesnes laisvalaikio paslaugas. „Vilniuje atsiradus aukšto lygio kompleksui, tinkamai įrengtoms specializuotoms aikštelėms, į mūsų šalį atvykstantys lankytojai galės praleisti daugiau laiko, kurį šiuo metu riboja labai siaura pramogų pasiūla“, - svarstė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liutauras Radzevičius, Lietuvos teniso federacijos prezidentas, džiaugėsi valstybinių institucijų ir privačių investuotojų skiriamu dėmesiu plačias perspektyvas turinčiai sporto šakai – tenisui. „Specialios aikštelės su visa šiam populiariam sportui reikalinga įranga leistų ne tik pasiūlyti kokybiškesnes paslaugas teniso mėgėjams, bet ir rengti profesionalių tarptautinių turnyrų, net tokių kaip „Davis Cup“, varžybas. Taigi šiuo projektu turėtų būti pirmiausia suinteresuota pati valstybė“, – teigė jis.

Numatyta, kad viso projekto vertė bus apie 29 mln. litų. Jo plėtotojai projektą finansuotų privačiomis lėšomis ir siekiama Europos Sąjungos Struktūrinių fondų parama.

Bendras universalaus sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekso plotas – apie 16 tūkst. kv. metrų. Jame suprojektuota 16 uždarų ir 4 atviros transformuojamos sporto aikštelės, pritaikomos įvairioms sporto šakoms nuo teniso ir skvošo iki mini golfo ir žolės riedulio. Žiūrovams skirtos 500 vietų stacionarios ir 500 vietų surenkamos tribūnos. Centre veiktų konferencijų salė ir aerobikos, treniruoklių, fizioterapijos salės, masažo kabinetas, grožio salonas, sporto inventoriaus parduotuvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų