REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento narys liberalcentristas Eugenijus Gentvilas stebisi ūkio ministro Viktoro Uspaskicho “besitęsiančia arogancija” ir pažymi, kad savo arogancijos pasekmes V. Uspaskichas bando švelninti eikvodamas valstybės biudžeto pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas ūkio ministro sausio 17 d. sprendimą nutraukti paraiškų priėmimą paramai iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų gauti, E. Gentvilas antradienį išplatintame pranešime spaudai teigia, kad ūkio ministras “tėškė antausį Lietuvos verslininkams. Liberalcentristo vertinimu, kartu tai buvo “antausis ir laisvai konkurencijai tarp įmonių".

REKLAMA

"Supratęs, kad priskaldė malkų ir vaizdelis jau nekoks, V. Uspaskichas ėmėsi jį gerinti. Bet savo karštakošiškumą ir aroganciją ėmėsi maskuoti, deja, ne savais, bet biudžeto pinigais. Po savaitės užsakytoje pramogų salėje diskusija su verslininkais baigėsi koncernų prezidentams būdingu sprendimu - "jūs pašnekėjote,o aš nutariau, kad esu teisus", - stebisi E. Gentvilas.

Europarlamentaras įžvelgia, kad nepigios viešųjų ryšių specialistės Rasos Razgaitienės pasamdymas patarinėti ūkio ministrui liudija, jog mokesčių mokėtojų pinigai leidžiami netikslingai.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai E. Gentvilą nustebino paskutiniai V. Uspaskicho žingsniai. "O vakar įvyko tai, ko dar nebuvo per penkiolika nepriklausomybės metų. Bemaž visuose šalies dienraščiuose ministras “tūpiems” verslininkams ir skaitytojams paaiškino, kaip iš tikrųjų reikia suprasti jo įsakymą dėl paraiškų priėmimo sustabdymo. Dar ir savo nuotraukos nepamiršo įdėti", - komentavo liberalcentristas.

"Ir visi šie ministro paaiškinimai ir pasiaiškinimai - už biudžeto pinigus. Bandykime įsivaizduoti, kaip vertintume, jei buvęs ministras Eugenijus Maldeikis po savo kelionės į Maskvą pasiaiškinimus būtų spausdinęs už Ūkio ministerijos pinigus", - pranešime spaudai siūlo E. Gentvilas, primindamas ankstesnį skandalą Ūkio ministerijoje, kuris baigėsi ministro E. Maldeikio atsistatydinimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"O štai V. Uspaskichui viskas galima. Esu tikras, kad valdančioji koalicija nedrįs ministro barti už tokius niekus kaip valdiškų pinigų taškymas. O ir spauda vargu ar peiks - toks geras reklamos užsakovas su biudžeto pinigais atėjo. Nesvarbu, kad tie pinigai metami ministro nekompetencijai paslėpti", - apibendrina E. Gentvilas.

OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų