REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentui Valdui Adamkui tesint pažadus keisti Generalinės prokuratūros vadovą, pasitraukiantis generalinis prokuroras Antanas Klimavičius tvirtina, kad galima Aukščiausiojo Teismo teisėjo karjera nėra nei ankstesnės kritikos rezultatas, nei puolimo tęsinys.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausiojo Teismo pirmininko Vytauto Greičiaus pasiūlymo pradėti dirbti teisėju A. Klimavičius sakosi sulaukęs maždaug prieš mėnesį, o apie teisėjo darbą pasvajodavęs visada nuo to laiko, kai baigė Vilniaus universiteto teisės fakultetą.

REKLAMA

Pirmadienį apie tai, kad A. Klimavičius siūlomas į Aukščiausiojo Teismo teisėjus, V. Greičius oficialiai informavo prezidentą ir žurnalistus.

Nors iki 7 metų kadencijos pabaigos generalinio prokuroro poste A. Klimavičiui dar liko pustrečių metų, naujausią savo karjeros posūkį jis teigia vertinąs "visiškai normaliai ir natūraliai".

Pirmadienį paklaustas, ar vis dėlto minėtos svajonės išbandyti teisėjo profesiją nesipildo anksčiau, negu jis pats to norėtų, A. Klimavičius pabrėžė būtinybę "prisitaikyti prie aplinkybių". Jo žodžiais, būtent dabar pereiti į Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyrių yra "tikriausiai pats geriausias, palankiausias momentas". Todėl A. Klimavičius tvirtina, kad iš posto traukiasi ramiai.

REKLAMA
REKLAMA

"Jokio puolimo nėra. Visiškai ramioj aplinkoj V. Greičius man pasiūlė, aš pagalvojau ir sutikau. Tada jis (V. Greičius - ELTA) pasiūlė prezidentui, o jeigu prezidentas siūlys Seimui ir Seimas pritars - būsiu teisėju. Nieko čia neatsitiko. Jeigu kada nors, kai būsiu įgijęs teisėjo patirties, man vėl pasiūlys tapti generaliniu prokuroru - kodėl gi ne?",- svarstė A. Klimavičius.

Anot A. Klimavičiaus, jo apsisprendimą priimti V. Greičiaus pasiūlymą iš dalies nulėmė ir asmeniniai motyvai.

"Ką aš prarandu? Jeigu taip asmeniškai, ne apie valstybinius reikalus kalbėti, ką aš prarandu? Nieko. Kad į priėmimus nekvies - aš jų nemėgau, kad nebus vairuotojo ir tarnybinio automobilio - aš turiu savo automobilį ir mėgstu vairuot. Atlyginimo šiek tiek prarandu, bet ir ten nebus skurdus atlyginimas. Aišku, į Aukščiausiąjį Teismą aš neinu kaip į kurortą, ten darbas irgi atsakingas, nes tai žmonių likimai. Bet tai yra labai konkretu ir viskas aiškiau", - lygino A. Klimavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu A. Klimavičius sakosi nepaliekąs Generalinėje prokuratūroje jokių neužbaigtų degančių darbų.

"Visi įstatymai veikia, prokuratūros rūmų pastato projektavimas baigiamas. Toliau prasidės rutina, prasidės tie ūkiniai darbai su naujųjų rūmų statybomis. Čia aš nesu tas asas ar pinigų pramušėjas - gal atsiras tinkamesnis",- sakė A. Klimavičius.

Praėjusį rudenį ir žiemą A. Klimavičius neigė prezidento V. Adamkaus ir kai kurių politikų kritiką dėl esą nekvalifikuotai tirto buvusių parlamentarų korupcijos skandalo, nors šalies vadovas tokius prokuratūros veiksmus vadino griaunančiais "bet kokį ir žmonių, ir jo paties pasitikėjimą šia institucija".

2004 metų rugpjūtį A. Klimavičius tvirtinio linkęs dirbti iki generalinio prokuroro kadencijos pabaigos, nes "jaučiąs pilietinę pareigą ir profesinę atsakomybę".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų