REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per 40 rungtynių minučių Vilniaus „Lietuvos rytas“ pademonstravo viską, kas gali būti krepšinyje. Tris kelinius jie rodė, kaip vos ne idealiai reikia žaisti. Paskutines 10 min. vilniečiai pademonstravo ir kaip nereikia žaisti. Vis tik gero krepšinio buvo daugiau. Ir „Lietuvos rytas“ visu 100% nusipelnė šios pergalės rezultatu 78:74 bei ULEB taurės.

REKLAMA
REKLAMA

Galima sakyti, vilniečiai vakar (04.19) „ištempė“ rungtynes, tačiau prieš paskutinių minučių košmarą buvo kažkas labai gražaus. Kažkas, dėl ko verta žiūrėti krepšinį. Nuo pirmų minučių matėsi, jog „Lietuvos rytas“ į Šarlerua atvyko puikiai pasiruošęs. Tiek taktiškai, tiek psichologiškai.

REKLAMA

Tris kėlinius Tomo Mahoričius ir komanda puikiai išspręsdavo net menkiausias kilusias problemas. Pirmoji iš jų buvo Petas Michealis. Rungtynių pradžioje jis porą kartų pasinaudojo tuo, kad Tyronas Nesby dažnai pritingi gynyboje. Problema buvo išspręsta greitai. Pirmame kėlinyje „Lietuvos rytas“ keletą kartų pakeitė gynybos sistemą, kol apsistojo prie zoninės gynybos. Tai galima vadinti siurprizu – pastaruoju metu vilniečiai šią sistemą rimtose varžybose naudodavo retai. Zoninė gynyba padėjo išspręsti ne tik P.Michealo, bet ir kitų graikų lyderių problemą. Tiek Andre Hutsonas, tiek Slavenas Rimacas pirmus savo taškus pelnė tik po didžiosios pertraukos. Visas smogiamasis „Makedonikos“ trejetas prabilo tik per ketvirtąjį kėlinį.

REKLAMA
REKLAMA

T.Mahoričius labai sumaniai naudojosi turimais žaidėjais. Kol „Lietuvos rytas“ kaupė savo 26 taškų persvarą, aikštelėje pasirodė tik 8 krepšininkai, bet kiekvienas iš vilniečių lyderių gavo bent kelias minutes pailsėti. Ir visi 8 jau pirmoje mačo pusėje pelnė taškus. Galima teigti, jog slovėnas per ilgai laikė ant parketo individualiai persistengusį T. Nesby. Iš kitos pusės, amerikietis jau ne kartą įrodė, jog netaiklūs metimai jo neišmuša iš vėžių. T. Nesby visiškai pakeitė savo žaidimo stilių ir spėjo atnešti naudos komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai vėl pasinaudojo Andriaus Šležo sugebėjimu žaisti „ketvirtuoju numeriu“. Šis ėjimas dažnai suaktyvina „Lietuvos ryto“ krepšinį. Juo labiau, turint omenyje, kad P. Michealis taip pat dalį laiko rungtyniavo kaip sunkusis krašto puolėjas, o aukštesniems vilniečiams vaikytis varžovų lyderį buvo sunku. Tai puikiai matėme ketvirtajame kėlinyje, kai P. Michealį dengė Haris Mujezinovičius. Antrojo kėlinio pradžioje, T. Mahoričiui išleidus į aikštelę lengvą penketą su A. Šležu, skirtumas greitai išaugo nuo 9 iki 18 taškų.

REKLAMA

Šįkart vilniečiai puikiai pasinaudojo net savo vidurio puolėjais, kas pasitaiko ne taip jau dažnai. T. Mahoričius turbūt numatė, jog Grigorijus Chižniakas neis paskui Robertą Javtoką toliau nuo krepšiu ir liepė savo „centrui“ drąsiai atakuoti iš toliau. Taiklūs jo metimai buvo vienas iš faktorių, leidusių įvairiau žaisti puolime.

Dar vienas džiuginantis dalykas – Tomo Delininkaičio bei Simo Jasaičio geras žaidimas. Pastarasis apskritai nusipelnė naudingiausio rungtynių krepšininko titulo ne ką mažiau už R. Javtoką. Vargu ar krepšininkas per porą mėnesių galėjo labai patobulėti techniškai, bet psichologinis progresas puikiai matomas. Du minėti krepšininkai nesustojo tada, kai likę vilniečiai jau tik laukė finalinio švilpuko.

REKLAMA

Visa tai - labai gražu. O paskui sekė ketvirtasis kėlinys. Negalima sakyti, kad jo metu vilniečiai žaidė blogai. Jie nežaidė visai. Regis, visos pastangos buvo nukreiptos vien tam, kad būtų kuo ilgiau išlaikytas kamuolys. Tokiose rungtynėse galima būtų nekreipti didelio dėmesio į klaidas ar netaiklius metimus, tačiau visiškas sustojimas – jau per daug. Situaciją puikiai iliustravo momentas, kai trys vilniečiai perėmę kamuolį galėjo pulti prieš du graikus, bet net nebandė to daryti. Keisčiausia, kad tuo metu labiausiai sutrikę buvo pagrindiniai krepšininkai, o padėtį turėjo gelbėti S. Jasaitis.

Laimei, tai nebuvo atvejis, kai šaukštas deguto sugadina statinę medaus. Jau greitai ketvirtojo kėlinio nuopuolį galėsime prisiminti nebent su lengva ironija. O pirmus tris verta prisiminti ilgam. Jie po ilgos pertraukos leido sirgaliams pajusti tą puikų jausmą, kad visas kelias nueitas nuo pradžios iki galo ir tikslas pasiektas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų