REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gedulingai atsisveikinti su “Eurolygos” varžybomis ir laukti dar vienos „Žalgirio“ agonijos ar tvirtai suspaudus bokalą rankose bei su viltim širdyje stebėti Lietuvos futbolo rinktinės pasirodymą. Tokį sprendimą sporto fanatikams reikėjo priimti praėjusią kupiną sporto įvykių savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitės nykščiai

Mano pasirinkimas buvo aiškus ir jis manęs nenuvylė. Eilinės Lietuvos futbolo rinktinės lygiosios su artistų ir provokatorių kursus raudonais diplomais baigusiais Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkais. Lygiosios, palikusios daugybę vilčių Lietuvos aistruoliams ir privertusios susimąstyti artimiausius mūsų priešininkus – ispanus, kurį stadioną rezervuoti dvikovai – Madrido „St. Bernabeu“ ar Barselonos „Nou Camp“.

REKLAMA

Po šios dvikovos paaiškėjo viena – Lietuva šiame atrankos cikle nebus trypiama ir su ja bus priversti skaitytis visi varžovai. Liūdna tik dėl to, kad po įmušto įvarčio euforijos pagauti nesugebėjome susivaldyti, todėl rungtynes vėl baigėme ne pilnos sudėties.

Aišku, krepšinio fanams reikšmingiausias įvykis buvo „Lietuvos ryto“ pergalė prieš „Pamesą“ ir labai reali galimybė kitą sezoną žaisti „Eurolygoje“. Norisi tik pasidžiaugti, kad komanda žaidė lyg iš natų, o komandos dirigento T. Mahoričiaus vadovavimas – praktiškai tobulas.

REKLAMA
REKLAMA

Ačiū V. Djurovičiui, kad palikai komandą – vargu ar būtume ką nors daugiau pasiekę, o tavo pasitraukimo motyvai dabar tikrai niekam neįdomūs. Ką gi, „Lietuvos rytui“ teliko nugalėti graikų „Makedonikos“ su reklaminiu komandos veidu G. Chižniaku ir kitais metais „Eurolygoje“ mesti iššūkį „Žalgiriui“ su ne ką prastesniu D. Šalenga.

Pasižymėjo ir kiti Lietuvos krepšininkai, ginantys kitų šalių komandų garbę. R. Šiškausko 20 taškų prisidėjo prie„Benetton“ pergalės rungtynėse su „Prokom Trefl“, A. Macijausko tritaškiai neleido iškovoti bent vienos pergalės Kauno „Žalgiriui“, o „Ulker“ lietuvių trejetas – S. Štombergas, V. Praškevičius ir E. Žukauskas sukrapštė 27 taškus ir komanda nugalėjo „Ciboną“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi „Eurolygos“ grupinės varžybos pasibaigė ir laukia atkrintamosios varžybos, kuriose lietuvių desantas toks pat grėsmingas. Iš aštuonių komandų net keturiose rungtyniauja lietuviai, o vienoje ketvirtfinalio dvikovoje vienas prieš vieną jėgas išbandys buvę bendraklubiai A. Macijauskas („Tau Ceramica“) ir R. Šiškauskas („Benetton“). Taigi bent vieną lietuvį finaliniame ketverte tikrai turėsime. Be jų ketvirtfinaliuose dar kovos Š. Jasikevičius („Maccabi“) ir jau minėtas „Ulker“ trejetas.

Praėjusią savaitę nesnaudė ir D. Zubrus. Trečiose pusfinalio serijos rungtynėse jis pelnė įvartį, o jo Toljačio „Lada“ 3:0 įveikusi Jaroslavlio „Lokomotiv“ pateko į Rusijos ledo ritulio lygos finalą.

REKLAMA

Be krepšininkų, futbolininkų ir ledo ritulininkų Lietuvos vardą garsino ir kur kas sėslesnės šakos atstovai – šachmatininkai. Ir ne bet kur – o Europos Sąjungos šalių čempionate. V. Čmilytė buvo pirma moterų varžybose.

Bene originaliausias praėjusios savaitės nykštys – R. Garkauskaitės ir ...serbo A. Karakaševičiaus duetas, kuris antrą kartą tapo Europos stalo teniso čempionato mišrių dvejetų varžybų nugalėtojais. Lietuva ir Serbija žiūrint iš šiandieninių sporto pozicijų – du nesutaikomi priešai. O prisiminus paskutinį ledo ritulio komandų susitikimą, šis duetas atrodo nerealiai kontrastingas.

REKLAMA

Savaitės špygos

Kalbant apie nusivylimus, kartojasi ta pati situacija – „Žalgirio“ rezultatai. Tik šį kartą apie juos labai trumpai. Atsisveikinimas nepavyko, II varžybų etapas tragiškas, o A. Sireika už visą sezoną į pažymių knygelę komandai rašo patenkinamą pažymį.

Tarp nevykėlių – ir M. Stankevičius. Jau trečią sezoną Italijos pirmenybėse žaidžiantis futbolininkas matyt užsikrėtė pietiečiams būdingu karštakošiškumu už ką ir gavo raudoną kortelę. Rezultatas – bent trejų rungtynių diskvalifikacija ir skylė lietuvių gynyboje artimiausiose rungtynėse su ispanais. Pripažinkime, kad Marius – pagrindinės sudėties žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusios savaitės geriausio sporto įvykio nominantai

1. Kamuolys kuriuo Pelė pelnė 1000 – ąjį įvartį varžytynėse buvo parduotas už 22,4 tūkstančio JAV dolerių. Kiek nepagailėtų lietuviai už kamuolį, kuriuo A. Sabonis pelnė pirmuosius taškus. Aišku, pirma reikėtų jį surasti – bijau ar tik V. Mačiulis čia bus nepasidarbavęs.2. Š. Korėjos aistruoliai po pralaimėjimo 2006 m. pasaulio futbolo atrankos varžybose Irano rinktinei, apmėtė priešininkus bei teisėjus akmenimis ir buteliais. Įsivaizduojate būrį ginkluotų Š. Korėjos futbolo ultrų.3. R. Fazekašo apeliacija dėl atimto aukso medalio atmesta. Po pergalės disko metimo varžybose jis nesugebėjo atiduoti tyrimui būtino minimalaus šlapimo kiekio. Už nesugebėjimą šlapintis duodamos apeliacijos?!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų