REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Istorinis nuotykių filmas „Dangaus karalystė“, vaizduojantis kryžiaus žygių laikus, sukėlė audringas istorikų diskusijas. Didžiosios Britanijos mokslininkų teigimu, filme iškraipoma kryžiaus žygių istorija, perpasakojant ją musulmonų pasauliui palankia linkme.

REKLAMA
REKLAMA

Britų profesorių nuomone, „filme pateikiamas romantizuotas kryžiaus žygių vaizdas, o Egipto valdovas Saladinas pernelyg sureikšminamas ir garbinamas. Ridley Scottas žengia tuo pačiu keliu, kaip ir Irako diktatorius Saddamas Husseinas, naudojęsis milžiniškais Saladino portretais ir paminklais nacionaliniam arabų pasididžiavimui kelti. Tai yra Osamos bin Ladeno istorijos versija“.

REKLAMA

„Dangaus karalystės“ kūrėjai teigia, kad jų filmas remiasi tikrais istoriniais įvykiais ir jame stengiamasi įvykius traktuoti vienodai sąžiningai iš krikščionių, žydų ir musulmonų pusių. Tačiau Ridley Scottas pripažįsta, kad siekė kryžiaus žygių kovas pavaizduoti taip, kad jos neįžeistų islamo pasekėjų. Filmo scenarijus buvo netgi patvirtintas Maroko, kuriame buvo filmuojama „Dangaus karalystė“, valdžios antspaudu, kad yra istoriškai pagrįstas ir teisingas.

„Dangaus karalystė“ Lietuvos kino teatruose - nuo gegužės 6 dienos.

[email protected]

„Forum Cinemas“, OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų