REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį generalinis prokuroras Antanas Klimavičius kreipėsi į Seimą, prašydamas leidimo riaušėmis kaltinamą parlamentarą Joną Ramoną patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Pasak A. Klimavičiaus, šiuo metu teismas negali nagrinėti bylos, nes J. Ramonas yra Seimo narys ir turi neliečiamumo statusą.

REKLAMA
REKLAMA

Seime generalinis prokuroras sakė, kad J. Ramonas, dar prieš tapdamas Seimo nariu ir būdamas Žemės ūkio rūmų pirmininkas, kartu su kitais žemdirbiais buvo apkaltintas riaušių organizavimu per 2003 metų gegužę vykusias kelių blokadas.

REKLAMA

Kol Seimas nuspręs, ar panaikinti Seimo nario J. Ramono neliečiamumą, Kauno miesto apylinkės teismas yra nusprendęs pratęsti pertrauką riaušių organizavimu kaltinamo parlamentaro baudžiamojoje byloje.

Ketvirtadienį Seime kai kurie parlamentarai siūlė bausti ne žemdirbių protesto akcijų organizatorius, o patraukti atsakomybėn valstybės pareigūnus, dėl kurių veiksmų žemdirbiai buvo priversti blokuoti kelius. Parlamentaras Petras Gražulis siūlė netgi sudaryti komisiją Vyriausybei nuteisti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau A. Klimavičius pareiškė visiškai nenorįs veltis į politinius dalykus. "Tai politiniai, ekonominiai vertinimai. Galima diskutuoti apie tai, ar buvo teisingos žemės ūkio produkcijos supirkimo kainos. Tačiau aš neįgaliotas apie tai šnekėti", - atsakė Seimo nariams A. Klimavičius.

Kalbėdamas apie žemdirbių protesto akcijas jis tvirtino, kad naudotis tokia protesto forma, kuri atitinka Baudžiamojo kodekso nuostatas, negalima.

Jei Seimas nuspręstų panaikinti J. Ramono imunitetą ir jei vėliau įsiteisėtų apkaltinamasis nuosprendis, šiam parlamentarui gali būti inicijuojama apkalta.

Ketvirtadienį po pietų Seimui dar planuojama pateikti nutarimo projektą, kuriame siūloma sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Joną Ramoną.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų